Talentontwikkeling in de kunsten van maatschappelijk kwetsbare jongeren

Tamino // Amsterdam

Bijdrage Fonds voor Cultuurparticipatie € 60.000,-

Stichting Tamino biedt met dit project 20 maatschappelijk kwetsbare jongeren tussen de 15 en 28 jaar de kans om zich in de kunsten verder te ontwikkelen. Het zijn jongeren die de fase van ‘ontdekken’ hebben doorlopen en klaar zijn voor de fases ‘ontwikkelen’ en ‘bekwamen’. Dat kan zijn omdat ze zich als amateur verder willen ontwikkelen maar het kan ook zijn dat ze willen onderzoeken of een kunstopleiding op mbo of hbo-niveau mogelijk is.


Talentontwikkeling bij kwetsbare jongeren vraagt om een specifieke aanpak. Het uitgangspunt is maatwerk en het vertrekpunt de jongere zelf. Het talentenprogramma bestaat voor het grootste deel uit een individueel traject, waarbij de jongere wordt gekoppeld aan een artistiek talentbegeleider. Ze gaan succeservaringen opdoen, werken aan een positief zelfbeeld en maken verbinding met de buitenwereld. Ze zien waar ze zich kunnen verbeteren en krijgen een podium om zich te mogen presenteren.

Dit project is gericht op een doelgroep waarvoor nog altijd minder aandacht is binnen de culturele sector. Tamino zet zich om ook andere organisaties bewuster te maken van de ontwikkelbehoeften en mogelijkheden van deze doelgroep. De kennis en ervaring die Tamino opdoet in dit project wordt gedeeld.

 

Meest gelezen