Haags Veld

Musicon Producties / Den Haag

Bijdrage Fonds voor Cultuurparticipatie € 60.000,-

Op 30 juni 2019 en 28 juni 2020 presenteren de Haagse cultuurinstellingen Musicon, Popradar, Paard, PIP, GUAP, Aight en CultuurSchakel samen het Haags Veld: de helft van de oppervlakte van Parkpop wordt ingevuld met getalenteerde jongeren, amateurs en lokale artiesten; dans, street-art en muziek, jong en oud, mainstream en underground uit de regio.

Het Haags Veld voorziet in een actieve participatie van ca. 1.200 mensen, bereikt ca. 50.000 mensen en geeft daarmee amateurtalent en aanstormend talent de kans om zich te presenteren.

De samenwerkende partijen delen de ambitie om talent verder te brengen. Het Haags Veld is een uitwerking van die gezamenlijke missie; goede speelkansen voor lokaal talent een nationaal festival. Het vindt plaats aan het eind van het culturele seizoen van de regionale talentontwikkelingstrajecten, participatietrajecten en reguliere programma’s die gedurende het jaar plaatsvinden in de stad.

Tegelijk versterkt het Haags Veld de regionale culturele infrastructuur door gezamenlijk op te trekken; het verstevigt bestaande verbanden en stimuleert nieuwe verbindingen in het ‘collectieve brein’ van podia en talentontwikkelingshuizen, wat het zowel een effectieve als een duurzame investering maakt.

Haags Veld
Meest gelezen