Internationale programma's: Over deze subsidie

De professionele kunst in Nederland telt internationaal mee. Neem ons Dutch Design, onze modeontwerpers of architecten als Rem Koolhaas. Zij maken Nederlandse kunst in het buitenland zichtbaar. Wat we in Nederland doen op het gebied van cultuureducatie en cultuurparticipatie is minstens zo innovatief.

Het Fonds wil bijzondere initiatieven op het gebied van cultuureducatie en participatie internationaal op de kaart zetten.

De afgelopen jaren deden we dit in internationale culturele uitwisseling door middel van verschillende programma’s en samenwerkingen met organisaties in de buurlanden Duitsland, Vlaanderen en het Verenigd Koninkrijk.

We werkten samen met Nederlandse Cultuurfondsen aan internationale activiteiten, ook buiten Europa in het programma Dutch Cultural Manifestations Abroad.

Bestaande samenwerkingen met Fonds Soziokultur, De Paul Hamlyn Foundation en de European Cultural Foundation gaan we de komende jaren versterken.

We zetten de volgende programma’s voort:

  • Jonge Kunst samenwerking met het Fonds Soziokultur.
  • Long Live Arts samenwerking met diverse Europese landen rondom ouderen en cultuurparticipatie

 

Meer lezen

Verdere internationale samenwerking

We concentreren ons op de buurlanden Vlaanderen, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Maar we kijken ook naar mogelijke samenwerking met Scandinavische landen. Verder onderzoeken we hoe we de samenwerking van instellingen binnen het hele Koninkrijk der Nederlanden kunnen versterken.

Op dit moment zijn wij de mogelijkheden aan het verkennen voor een subsidieregeling om de internationale positie van instellingen te versterken en uitwisseling met internationale voorlopers te faciliteren. Zo kunnen wij het internationaal netwerk van cultuurmakers vergroten en grensoverschrijdende projecten mede mogelijk maken.

 

Meer lezen
Internationale programma's
Meest gelezen