Inspirerende voorbeelden

Om al voor de start van de regeling een impuls te geven aan het muziekonderwijs zijn er vijftien basisscholen geselecteerd die een vroege start maken. Deze Vroege Starters gingen al in 2015 aan de slag met het versterken van hun muziekonderwijs. Ook bieden deze scholen inspiratie voor andere scholen en kunnen ze bijdragen aan de promotie van de toekomstige activiteiten in het kader van de Impuls Muziekonderwijs.

Diversiteit aan scholen 

De Impuls muziekonderwijs richt zich op basisscholen uit alle delen van Nederland. De 15 scholen die als vroege starter nu al beginnen laten daarom ook de diversiteit van de scholen in Nederland zien. De deelnemende scholen komen uit kleine dorpen en grote steden, met een diversiteit in leerlingenaantal, samenstelling van de leerlingen en onderwijsconcepten. Alle scholen zullen vanuit hun eigen visie en met de mogelijkheden van hun culturele omgeving de Impuls muziekonderwijs invulling gaan geven. Wat alle scholen gemeen hebben is een groot enthousiasme om muziek een stevige plek in het onderwijs te gaan geven. De scholen zijn voorgedragen door de regionale en stedelijke culturele expertise centra die deelnemen aan het programma Cultuureducatie met Kwaliteit. De ervaringen van deze scholen worden gevolgd en kunnen als voorbeeld dienen om andere scholen te inspireren.

Interesse in de plannen van deze Vroege Starters? Alle gehonoreerde scholen zijn hier te vinden. Zoek op 'Vroege Starter' en laat je inspireren door alle plannen! 


Aftrap vroege starters

Van de aftrap op 21 mei is een kort filmpje gemaakt waarin de Minister, de directeur van de Basisschool de Vlieger, Pepijn Gunneweg en Jan Jaap Knol scholen oproepen om ook een impuls te geven aan hun muziekonderwijs.

 

 

Voor een duidelijk overzicht van de scholen en hun locaties kun je ook terecht op de landkaart op ons online magazine.

Meest gelezen