Kunst Centraal (Provincie Utrecht)

Kunst Centraal

Bijdrage Fonds voor Cultuurparticipatie € 1.699.688,-

Cultuureducatie met Kwaliteit

  • Totale begroting: € 3.514.688,00
  • Disciplines: alle disciplines
  • Bereik: individuele programma: 66 scholen, ca. 13.500 leerlingen, gemeentelijke programma: ca. 160 scholen uit 8 gemeenten (Bunschoten, Houten, Leusden, Nieuwegein, Soest, Veenendaal, Woerden en Zeist)


65 scholen en 8 gemeenten in de provincie Utrecht nemen deel aan het Verdiepingsprogramma Cultuureducatie met Kwaliteit van Kunst Centraal en LEU. Versterking van Creatief Vermogen is de onderlegger van het programma. Alle scholen hebben een keuze gemaakt uit één van de volgende drie richtingen: Scholen in Talenten, Cultuur in het Hart van het Onderwijs en Scholen in de Wijk. Bij Scholen in Talenten specialiseren leerkrachten zich in een cultuurdiscipline waar zij een passie voor of affiniteit mee hebben. Bij Cultuur in het Hart van het Onderwijs wordt het team van een school begeleid in het koppelen van cultuureducatie aan de andere vakken. Bij School in de Wijk krijgt de school begeleiding bij het inzetten van de culturele omgeving in het onderwijs.

MEER INFORMATIE 
www.kunstcentraal.nl


Betrokken instellingen: Landschap Erfgoed Utrecht, Het Filiaal, Stichting KunstAanBod Houten, De KOM Theater en Kunstencentrum Nieuwegein, Kunstencentrum 't Klooster en KUVO, Cultuureducatie Scholen Woerden, Kunstgebouw Leusden, RegioCultuurCentrum Idea en Muziekschool Soest, Stichting Cultuurkoepel Veenendaal, Streekmuziekschool Zeist en Kwartiermaker combinatiefuncties Tossa Beijer, Cultuurmakelaar Aafje Hunink en Cultuurplatform Bunschoten en diverse kleine instellingen en ZZP-ers.

Kunst Centraal (Provincie Utrecht)
Meest gelezen