Cultuureducatiegroep Leiden (Leiden en Holland-Rijnland)

Cultuureducatiegroep Leiden

Bijdrage Fonds voor Cultuurparticipatie € 478.430,-

Cultuureducatie van morgen

  • Totale begroting: € 956.860,00
  • Disciplines: muziek, dans, theater, beeldende kunst, foto, film, literatuur, immaterieel en materieel erfgoed en media
  • Bereik: 200 scholen, 42.500 leerlingen Foto: Kunstgebouw

Cultuureducatiegroep Leiden werkt onder de titel Cultuureducatie van morgen aan cultuureducatie. De titel van het programma verwijst naar het motto van de groep: leren van gisteren en vandaag voor de cultuureducatie van morgen. Vanaf 2013 hebben basisscholen en culturele instellingen anderhalf jaar lang gewerkt aan een gedeelde visie op de waarde van cultuureducatie en een referentiekader cultuureducatie. Dit referentiekader is een richtinggevend, inhoudelijk overzicht van de kennis, vaardigheden en attituden – competenties- waarvan basisscholen in de regio het belangrijk vinden dat leerlingen die in hun culturele loopbaan ontwikkelen.

Huidige cultuureducatieprogramma’s als Museum en School, Kijk / Kunst, Doe / Kunst, Cultuur & School en Erfgoedspoor worden gebruikt om nieuw en samenhangend materiaal te creëren. Dit vernieuwen gebeurt volgens het model van de drietrapsraket van voorhoedescholen, klankbordgroep en peloton.

MEER INFORMATIE
www.cultuureducatiegroep.nl  


Betrokken instellingen: Cultuureducatiegroep, Kunstgebouw, BplusC, Hortus botanicus Leiden, Rijksmuseum Volkenkunde, Naturalis, Museum De Lakenhal, Rijksmuseum van Oudheden, Erfgoed Leiden en Omgeving, Japanmuseum SieboldHuis, Museum Boerhaave, theater De Speelkring, Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland, Rembrandts dochters, PRAE, RAP Architectuurcentrum, Jeugdtheaterschool Leiden. NB. Overige lokale culturele instellingen en kunstenaars zijn nog onbekend.

Cultuureducatiegroep Leiden  (Leiden en Holland-Rijnland)
Meest gelezen