Inspiratie

Filmpjes: tweede editie 2017-2018
In 2017 zetten we het programma Age Friendly Cultural Cities voort met 5 nieuwe steden. We maakten van elke stad een filmpje over hun activiteiten rondom ouderen en cultuurparticipatie.

Bekijk de filmpjes van Age Friendly Cultural Emmen  Doetinchem  Deventer  Groningen Utrecht.

Tijdens de slotmanifestatie op 8 oktober 2018 nam Emmen de BNG Bank Lang Leve Kunstprijs 2018 in ontvangst. Lees hier het verslag van de slotmanifestatie Age Friendly Cutlural Cities 2018.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Filmpjes: eerste editie 2016-2017
In 2016 startten we met 5 steden de pilot 'Lang Leve Kunst. Op weg naar Age Friendly Cities'. We maakten van elke stad een filmpje over hun activiteiten rondom ouderen en cultuurparticipatie.

Bekijk de filmpjes van Age Friendly Cultural Amsterdam Den Haag Eindhoven Leeuwarden Maastricht

Tijdens de slotmanifestatie op 23 november 2016 nam Amsterdam de BNG Bank Lang Leve Kunstprijs 2016 in ontvangst. Lees hier het verslag van de slotmanifestatie Age Friendly Cultural Cities 2016.


Publicatie: Age Friendly Financiering
In opdracht van het Fonds begeleidde Cultuur en Ondernemen de steden van editie 2016-2017 naar een gezonde financieringsmix. De duurzaamheid van projecten wordt zo gewaarborgd. Lees de tips en adviezen in de publicatie 'Age Friendly Financiering'. Ze maakten hierbij ook een handige toolkit Age Friendly Financieren met praktische handvatten en achtergrondinformatie.

C+O Age Friendly Financiering.pdf


Karavaan - Kunst voor het leven
Het Fonds trok in 2014 en 2015 met de Karavaan 'Kunst voor het leven' door het land en bezocht: Maastricht, Drachten, Breda, Haarlemmermeer en Den Haag. Op deze wijze vroeg het Fonds op diverse plaatsen aandacht voor ouderen en cultuurparticipatie en lieten het belang hiervan zien. Bekijk de filmpjes en laat je inspireren.

Op ons online magazine vind je een verslag en filmpjes van de Karavaan 'Kunst voor het leven'.

Meest gelezen