Eindhoven - Kunstroute 65

STRP

Bijdrage Fonds voor Cultuurparticipatie € 20.000,-

Eindhoven is een creatieve stad, koploper in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van cultuur, technologie en design. Maar voor veel ouderen in de stad zijn die innovatieve culturele ontwikkelingen een onbekende wereld. Iets voor hun kinderen en kleinkinderen misschien, iets waarover ze lezen in de krant.

KunstRoute65 brengt daar verandering in door de steeds groter groeiende groep senioren hierbij te betrekken, zodat zij zich onderdeel (blijven) voelen van het dynamische en innovatieve DNA van Eindhoven. KunstRoute65 werkt hiervoor samen met vier innovatieve culturele partners: Dutch Design Week, MU, STRP en Mad Skills. KunstRoute65 heeft in de afgelopen 1,5 jaar de functie gehad van aanjager in het innovatieve, culturele veld voor senioren. Met een laagdrempelig programma, zoals het bezoeken van een expositie en inspirerende workshops in de wijk. Het enthousiasme is hartverwarmend, de deelnemers verbazen zichzelf.

KunstRoute65 wordt nu getransformeerd tot een wegwijzer voor senioren en een platform voor cultuur, zorg en welzijn op het gebied van Age Friendly programmering. De opgedane kennis, ervaringen en contacten, maar ook de functie van verbinder en wegwijzer worden hierdoor verduurzaamd. De culturele partners ontwikkelen dit jaar een programma door, in samenwerking met een organisatie op het gebied van zorg of welzijn.

Manifestatie
Tijdens een Manifestatie in de Dutch Design Week op 25 oktober 2016 presenteerden deze activiteiten zich en werd de wegwijzer KunstRoute65 officieel geopend. De Manifestatie bracht senioren, culturele partners, lokale politiek en zorg/welzijn bij elkaar. Het werd tevens bezocht door de jury van de eerste BNG Bank Lang Leve Kunst Prijs. Zij beoordeelden de stad op hoe ze zich als Age Friendly Cultural City op de kaart hadden gezet. De prijs, een bedrag van 20.000 euro, ging uiteindelijk naar Amsterdam. De feestelijke prijsuitreiking was op 23 november in de Stadsschouwburg Utrecht.

Bekijk het filmpje Age Friendly Cultural City Eindhoven.

Eindhoven - Kunstroute 65
Meest gelezen