We zijn jarig! In 2018 is het 10 jaar geleden dat de eerste medewerkers van het Fonds voor Cultuurparticipatie aan de slag gingen. We staan het hele jaar stil bij ons 10 jarig jubileum. We zijn gestart met een gloednieuwe corporate film. Op 3 juli reikten we de Gouden C uit tijdens ons jubileumevenement en we reikten in elke provincie een Gouden Caleidoscoop uit aan een bijzonder initiatief. Ook gaan we terug in de tijd, naar initiatieven die we in de afgelopen 10 jaar steunden en vragen we waar ze nu staan.

 

Gouden C 2017

Het project dat je mee moet maken

Dit jaar reiken we voor de zevende keer de Gouden C uit aan een project dat je mee moet maken. In mei werd de shortlist bekend. En in juli stond de winnaar, Vocal Statements van Stichting Operamakers, op het podium tijdens ons speciale jubileumevenement De proeftuin van de toekomst. Voor de prijs kwamen alle in 2017 door het Fonds gesubsidieerde projecten in aanmerking. De projecten werden door een jury beoordeeld op hun inspirerende werking voor de culturele sector en de impact op deelnemers en hun omgeving.

Eerdere winnaars zijn, Mohamed Yusuf Boss/Urban House Groningen, Old skool van Madskills en Gebouw 52, ‘TRANSFORM’ van STRP, ‘Papierwerk’ van Atelier NL, ‘Dans op de Cruyff Courts’ van de Nederlandse Dansdagen en Orchestre Partout van De Vrolijkheid in samenwerking met het 5e kwartier. Diut jaar voegde Vocal Statements zich dus bij dit rijtje.

 

12 Gouden Caleidoscopen

Prijs voor het mooiste project, in elke provincie 1

We zetten de spotlight op de diversiteit en kracht van cultuur door 12 Gouden Caleidoscopen uit te reiken. In elke provincie één. Omdat we lang niet alle mooie projecten die plaatsvinden op ons netvlies hebben vroegen we iedereen die we in de afgelopen 10 jaar ondersteunden een project in hun buurt te nomineren. We vinden het extra leuk als het een project is dat wij nog niet kennen. Alle winnaars zijn ondertussen bekend en vormen een prachtige kleurenkaart van cultuurparticipatie en cultuureducatie.

 

 

10 verhalen

Hoe gaat het nu met?

Een jubileum is een mooie gelegenheid om terug te blikken, maar vooral ook vooruit te kijken. We doen dit samen met instellingen die we in die 10 jaar hebben ondersteund. Hoe gaat het nu met ze? Wat heeft de subsidie van het Fonds hen gebracht? Hoe zien zij de toekomst? We trapten af met het inspirerende verhaal van Poetry Circle Nowhere.