Zes Age Friendly Cultural Cities laten resultaten zien

Lokale manifestaties van de zes Age Friendly Cultural Cities van start

In 2016 startten we met de subsidieregeling Age Friendly Cultural Cities. Hiermee moedigen we steden aan om het kunst- en cultuuraanbod voor ouderen te ontwikkelen en verduurzamen. Inmiddels staat het aantal Age Friendly Cultural Cities op 24, verspreid over het hele land.

Zes lokale manifestaties
Komende maanden vinden in Amersfoort, Alkmaar, ’s-Hertogenbosch, Helmond, Haarlem en Middelburg lokale manifestaties plaats. Hier laten de steden zien wat ze bereikt hebben op het gebied van ouderen en cultuuparticipatie en hoe toekomstbestendig ze zijn. Zij zijn de derde lichting Age Friendly Cultural Cities. In onze agenda zie je waar en wanneer de lokale manifestaties plaatsvinden.

BNG Bank Lang Leve Kunstprijs 2019
Een jury, onder leiding van Hedy d’Ancona, bezoekt de zes manifestaties en spreekt haar oordeel uit. Een van hen mag dan op 4 november de BNG Bank Lang Leve Kunstprijs 2019 in ontvangst nemen.

24 Age Friencly Cultural Cities
Andere Age Friendly Cultural Cities zijn: Amsterdam (winnaar 2016), Den Haag, Eindhoven, Leeuwarden en Maastricht, Emmen (winnaar 2018), Doetinchem, Deventer, Groningen (stad en provincie) en Utrecht. De vierde en laatste lichting steden die aansluiten zijn: Roermond, Edam-Volendam, Dronten, Lelystad, Oldenzaal, Houten en Arnhem. Zij staan inmiddels ook in de startblokken om zich als Age Friendly Cultural City te profileren.

Voorbeeld header 2