Vocal Statements van Operamakers wint Gouden C 2017!

Op 3 juli is de Gouden C 2017 uitgereikt aan het project dat je mee moet maken. De jury koos voor Vocal Satements van Operamakers. Samen met Utrechtse scholen stimuleert Operamakers vmbo-leerlingen om samen te zingen en daarmee hun stem te laten horen. De prijs werd uitgereikt tijdens de viering van het 10-jarig jubileum van het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Rohan Poldervaart van Operamakers reageert op de winst: "Ik ben zo verrast. We zijn gemotiveerd om ons project nog verder te ontwikkelen. Maar we hebben een mooie stap gezet en dat dat nu gezien en gewaardeerd wordt voelt heel bijzonder."

Uit het juryrapport:

“Dit project is een bron van inspiratie. Uit alles komt naar voren dat de leerlingen serieus worden genomen. Operamakers kiest voor repertoire dat het geluid en de emoties weergeeft van de kosmopolitische wereld waarin de leerlingen leven. Leerlingen worden gestimuleerd om zich al op jonge leeftijd uit te spreken en krijgen ook de tools om dit te doen.” Jury Gouden C

De Gouden C
Vocal Statements mag een jaar lang de titel ‘het project dat je mee moet maken’ dragen. De prijs bestaat verder uit een vergulde stempel, ontworpen door Katia Borghesi, en een cheque van 1000 euro. Voor de prijs kwamen alle in 2017 door het Fonds gesubsidieerde projecten in aanmerking. De projecten zijn door de jury beoordeeld op hun inspirerende werking voor de culturele sector en de impact op deelnemers en hun omgeving.

De jury bestond uit de volgende personen:

  • Hans Bosch, directeur WMC Kerkrade
  • Mohamed Yusuf Boss, programmeur/choreograaf, winnaar Gouden C 2016
  • Peggy Brandon, directeur Mocca Amsterdam

 

Gouden C jury rapport 2017

Meer lezen over de winnaar en genomineerden 2017 en de Gouden C.

Voorbeeld header 2