Vijf projecten in de race voor Gouden C

Het Fonds voor Cultuurparticipatie heeft vijf projecten genomineerd voor de Gouden C 2017. Deze prijs wordt voor de zevende keer uitgereikt aan een project dat je mee moet maken. Met de Gouden C zet het Fonds jaarlijks één van de vele ondersteunde projecten op het gebied van cultuurparticipatie en cultuureducatie in de schijnwerpers. De winnaar ontvangt de prijs op 3 juli tijdens de viering van het 10-jarig bestaan van het Fonds voor Cultuurparticipatie.

De vijf genomineerden voor de Gouden C 2017 zijn:

Portraits van stichting Corpo Máquina
Ex-gedetineerde jongeren en dansers in opleiding delen het podium, ze halen de muur die tussen hen staat naar beneden.

Queer Faces – Migrant Voices van Stichting art.1 (Amsterdam) en Kijufi (Berlijn)
Zestien LHBT-vluchtelingen, acht in Nederland en acht in Duitsland die hun familie en thuisland hebben achtergelaten vertellen hun verhaal.

SCHOPPEN Een coproductie van DOX en BonteHond
Een theatrale voetbalchoreografie over discriminatie en uitsluiting. Acteurs en dansers van BonteHond en DOX gebruiken het voetbalveld als een heus theater.

Trots op je eigen omgeving van Stichting De Kunstbeweging en PRO Emmen
Leerlingen praktijkonderwijs ontdekken hun cultureel erfgoed. Erfgoedinstellingen verdiepen zich in nieuwe doelgroep.

Vocal Statements van Stichting Operamakers
Utrechtse vmbo scholen geven zingen een vaste plek. Leerlingen presenteren hun statements over vrijheid tijdens concert in TivoliVredenburg.

 


Meer informatie over de genomineerden

De Gouden C
Voor de prijs komen alle in 2017 door het Fonds gesubsidieerde projecten in aanmerking. De shortlist is samengesteld door medewerkers van het Fonds. De deskundige, onafhankelijke jury kiest uit deze projecten de winnaar. De jury beoordeelt de projecten op innovatie, impact en inspiratie. De winnaar ontvangt een Gouden Stempel, ontworpen door kunstenares Katia Borghesi en een cheque ter waarde van € 1.000,- .

Jury
- Mohamed Yusuf Boss, programmeur/choreograaf, winnaar Gouden C 2016
- Peggy Brandon, directeur Mocca Amsterdam
- Hans Bosch, directeur WMC Kerkrade

De Gouden C wordt voor de zevende keer uitgereikt. Eerdere winnaars zijn Mohamed Yusuf Boss / Urban House Groningen, 'Old skool’ van Madskills en Gebouw 52, ‘TRANSFORM’ van STRP, ‘Papierwerk’ van Atelier NL, ‘Dans op de Cruyff Courts’ van de Nederlandse Dansdagen, 'Orchestre Partout' van De Vrolijkheid in samenwerking met het 5e kwartier.

10 jaar Fonds voor Cultuurparticipatie
De winnaar van de Gouden C wordt bekend gemaakt tijdens de viering van het 10jarig jubileum van het Fonds voor Cultuurparticipatie op dinsdag 3 juli. Al 10 jaar lang stimuleert het Fonds voor Cultuurparticipatie het meedoen aan cultuur. Sinds 2012 reikt het Fonds jaarlijks de Gouden C uit aan een door het Fonds ondersteund project dat je Mee Moet Maken. De in totaal 35 genomineerde projecten geven een inkijkje in de diversiteit aan projecten die het Fonds in al die jaren heeft ondersteund.

Foto onder: Mohamed Yusuf Boss wint Gouden C 2016 (archief)

Voorbeeld header 2