Vijf kanshebbers op Gouden C 2018

Het Fonds voor Cultuurparticopatie heeft vijf projecten genomineerd voor de Gouden C 2018. Deze prijs wordt voor de achtste keer uitgereikt aan een project dat je mee moet maken. Met de Gouden C zet het Fonds jaarlijks één van de vele ondersteunde projecten op het gebied van cultuurparticipatie en cultuureducatie in de schijnwerpers. De winnaar ontvangt de prijs tijdens een verrassingsbezoek eind juni.

De vijf genomineerden voor de Gouden C 2018 zijn:

Cultuur@Cruyffcourts - Jeugdfonds Sport en Cultuur
Om kansarme(re) kinderen en jongeren te enthousiasmeren en toegang te geven tot laagdrempelige creatieve en sportieve activiteiten creëert het Jeugdfonds Sport & Cultuur samen met de Johan Cruyff Foundation door heel Nederland culturele hotspots op de Cruyff Courts in de wijk.

Denk groter, maak muziek - Fontys Hogeschool Kind en Educatie
Fontys Hogeschool Kind en Educatie stimuleert met dit project een duurzame verankering en verbetering van het muziekonderwijs op de pabo met als doel het zelfvertrouwen en muzikaal niveau van toekomstige leerkrachten te vergroten.

Neuzen de pilot - KRACHTVOER Theater
KRACHTVOER Theater ontwikkelt in Neuzen de Pilot een muzikaal improvisatieprogramma voor en met dementerende ouderen. Dit programma wordt uitgevoerd door vitale ouderen.

On the air drama - Fundacion CINEARUBA
Fundaction CINEARUBA wil dat jongeren en ouderen hun talenten kunnen ontwikkelen. Ze kregen workshops verhalen schrijven, acteren, geluid en muziek om samen een hoorspel ‘on the air drama’ te maken. Dit werd vanuit een studio live uitgevoerd met behulp van digitale geluidseffecten.

Toekomstmuziek - Stichting Christelijk Speciaal Onderwijs Apeldoorn
De Zonnehoek is een school voor leerlingen met een verstandelijke beperking. Door muziekproductie en digitale media wil de school het creatief denken bij leerlingen stimuleren. Zodat zij zich kunnen ontwikkelen op het gebied van communicatie, samenwerken en leren omgaan met veranderingen.

Meer informatie over de genomineerden

De Gouden C
Voor de prijs komen alle in 2018 door het Fonds gesubsidieerde projecten in aanmerking. De shortlist is samengesteld door medewerkers van het Fonds. Een deskundige, onafhankelijke jury kiest uit deze projecten de winnaar. De jury beoordeelt de projecten op innovatie, impact en inspiratie. De winnaar ontvangt een Gouden Stempel, ontworpen door kunstenares Katia Borghesi en een cheque ter waarde van € 1000,-.

Jury
- Ellen Snoep, Directeur Grote Kerk Naarden
- Philip van Vorstenborsch, Matchmaker Cultuur Zwolle
- Carmen Hovestad, hoofdvakdocent aan het ArtEZ Conservatorium. Docent Vocal Statements, winnaar Gouden C 2017.

Eerdere winnaars
De Gouden C wordt voor de achtste keer uitgereikt. Eerdere winnaars zijn: ‘Vocal Statements’ van Operamakers, Mohamed Yusuf Boss van Urban House Groningen, ‘Old skool’ van Madskills en Gebouw 52, ‘TRANSFORM’ van STRP, ‘Papierwerk’ van Atelier NL, ‘Dans op de Cruyff Courts’ van de Nederlandse Dansdagen, Orchestre Partout van De Vrolijkheid in samenwerking met het 5e kwartier.

Foto onder: Vocatl Statement van Operamakers wint Gouden C 2017

Voorbeeld header 2