Toon je kunsten

Fonds voor Cultuurparticipatie is een van de partners van het iktoon-initiatief en roept iedereen die in zijn of haar vrije tijd actief aan kunst doet op te tonen wat ze in huis hebben.

Toon je kunsten
Veel artiesten blijven onzichtbaar. Mensen kennen hen vooral als juf, agent, moeder, dokter of opa, maar niet als toneelspeler, schilder, gitarist of dichter. Daar komt vanaf zondag 29 mei tot en met donderdag 30 juni 2016 verandering in met de iktoon-maand. Op meer dan duizend locaties in meer dan 150 gemeenten zijn er voorstellingen, workshops, exposities, shows, kunstmarkten, openbare repetities en open dagen bij culturele instellingen en krijgen alle kunstenaars een podium.
Ook jij kunt jezelf in de kijker spelen door je nu al in te schrijven op www.iktoon.nl. Alles kan en mag. Van uitvoering, workshop en lezing tot en met tentoonstelling. Een speciale toonkit helpt je bij de promotie van je eigen activiteit met beeldmateriaal, logo’s en persteksten. Vanaf 9 mei kun je op de website van iktoon de activiteiten- en festivalagenda bekijken en je eigen activiteitenpagina uploaden en delen met je achterban.

Toon je kunsten nu al op Facebook
Kun je niet wachten tot juni en wil je nu al jouw kunsten met ons delen? Dat kan. Stuur een mail naar info@iktoon.nl en vertel waarom jij op de social media kanalen van iktoon moet staan!. Zo vertelt Rock & Rollator al over hun moderne dans opvoering met zeventigplus dames, sommige nog redelijk soepel, anderen dansend met rollator. En toont directeur marketing in de IT-sector Willem van Vugt hoe hij boomstammen een tweede leven geeft als kunstwerk. Ideeën opdoen? Ontdek op www.facebook.com/iktoon wat andere amateurkunstenaars tonen.

Over iktoon
Iktoon is een initiatief van Fonds voor Cultuurparticipatie, Cultuur Connectie, Holland Dance, Jeugdcultuurfonds, Koninklijke Nederlandse Muziekorganisatie, Kunstbende, Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst, Meer muziek in de klas, Platform Theater, Stichting WAK Nederland, Vereniging Nederlandse Gemeenten, Vereniging Nederlandse Korenorganisaties, VSBfonds en ZIMIHC.

Kijk voor meer informatie op www.iktoon.nl

www.facebook.com/iktoon
www.instagram.com/iktoon2016

Voorbeeld header 2