Subsidiemogelijkheden 2019

 

Ook in 2019 kun je weer bij ons terecht met mooie projectideeën. We zetten de verschillende subsidiemogelijkheden voor je op een rij.

Cultuureducatie
Twee regelingen die in 2018 zijn gestart komen in 2019 terug. Vmbo-scholen die een stap willen zetten in hun cultuuronderwijs kunnen bij ons subsidie aanvragen. Ook zijn er opnieuw mogelijkheden voor projecten die laten zien hoe je mediakunst- en erfgoededucatie in het primair onderwijs in de praktijk kan brengen. 

 waarvoor wie kan aanvragen wanneerhoeveel
Versterking cultuureducatie in het vmbo 

stimuleren cultuureducatie op vmbo, vso en praktijkonderwijs

bestuur van school vmbo en/of praktijkonderwijs en/of voortgezet speciaal onderwijs 7 jan – 1 nov € 10.000,- tot € 50.000 
Mediakunst- en Erfgoededucatie  projecten mediakunst- en erfgoededucatie in het primair onderwijs culturele instelling 14 jan – 13 dec € 10.000 tot € 80.000

Cultuurparticipatie
Nieuwe mogelijkheden voor cultuurmakers! Met de nieuwe subsidieregelingen Cultuurmakers van nu en Maakruimte voor cultuur ondersteunen we cultuurmakers en organisaties die buiten de gebaande paden treden. Bij de regeling Cultuurmakers van nu is het voor het eerst mogelijk om namens een groep cultuurmakers aan te vragen. Je hoeft hiervoor geen stichting of vereniging te zijn, maar dit mag wel. Daarnaast blijven we investeren in talentontwikkeling in de urban arts en in de regio. Later dit jaar verwachten we nog met meer nieuws te kunnen komen over de ondersteuningsmogelijkheden voor urban arts en meemaakpodia. 

 waarvoor wie kan aanvragen wanneerhoeveel
Cultuurmakers van nu 

kleinschalige en vernieuwende projecten

een groep cultuurmakers, of een culturele instelling 7 jan 2019 – 30 okt 2020 tot € 5.000
Maakruimte voor cultuur  voor samenwerkingsprojecten in cultuurparticipatie culturele instelling 7 jan 2019 – 30 okt 2020 € 5.000 - € 25.000
Urban arts talent ontwikkelingstraject voor urban arts talent talent via een culturele instelling

 4 mrt – 28 jun

 € 10.000 - € 25.000

Talent in de regio projecten voor talentontwikkeling in de regio culturele instelling met adhesieverklaring van provincie

 1 apr – 3 mei

 max € 60.000

 

Internationale samenwerking
De regeling voor Duits-Nederlandse projecten komt terug. Ook komen er nieuwe mogelijkheden voor samenwerking met andere landen. 

 waarvoor wie kan aanvragen wanneerhoeveel
Samenwerking Nederland- Duitsland Jonge Kunst 

vernieuwende projecten ontwikkeld door Nederlandse en Duitse culturele instelling

Nederlandse culturele instelling die samenwerkt met een Duitse partner 14 jan – 4 mrt max. € 25.000 

 

Erfgoedparticipatie
Komend jaar breiden we de mogelijkheden voor erfgoedparticipatie uit. Op dit moment werken we aan de volgende onderwerpen en subsidieregelingen:

  • beoefenen van immaterieel erfgoed
  • creatief en actief gebruik van digitaal erfgoed
  • archeologieparticipatie
  • erfgoedvrijwilligers


Houd voor meer informatie over de subsidiemogelijkheden voor erfgoed onze website en nieuwsbrief in de gaten.

Let op: gedurende het jaar kunnen er zich wijzigingen voordoen en subsidiemogelijkheden bijkomen. Het meest actuele overzicht vind je altijd op onze website.

Voorbeeld header 2