Slotmanifestatie Age Friendly Cultural Cities 2018-2019

Zes gemeenten: Alkmaar, Amersfoort, Haarlem, Helmond, Den Bosch en Middelburg e.o. nemen deel aan ons programma Age Friendly Cultural Cities 2018-2019. Het doel is om een actief kunst- en cultuuraanbod voor ouderen te ontwikkelen en te verduurzamen. Aan dit tweejarige programma is ook een prijs verbonden:de BNG Bank Lang Leve Kunstprijs. Deze wordt op 4 november uitgereikt aan de stad die ouderen en cultuurparticipatie het beste op de kaart heeft gezet. Eerdere winnaars waren Amsterdam en Emmen.

Prijs
Een vijfkoppige jury, onder leiding van Hedy d'Ancona, heeft alle zes steden bezocht en maakt op 4 november 2019 de winnaar bekend. Deze ontvangt tijdens een inspirerende slotmanifestatie de BNG Bank Lang Leve Kunstprijs 2019, ter waarde van 20.000 euro.

Programma
We bieden een gevarieerd en inspirerende programma. Alle Age Friendly Cultural Cities en hun initiatiefnemers stellen we aan je voor. Daarnaast kun je tijdens de slotmanifestatie genieten van bijzondere 'TED' lezingen over de thema’s: beeldvorming over ouderen, het bereiken van kwetsbare ouderen en de bijzondere aanpak van kunstenaars. Ook maak je kennis met enkele actieve deelnemers uit de zes gemeenten.

Praktisch
De slotmanifestatie vindt plaats op maandag 4 november van 13:30 tot 17:00 uur met aansluitend een borrel, in Theater de KOM te Nieuwegein. Inloop vanaf 13:00 uur.

Aanmelden
Wil je bij de Slotmanifestatie Age Friendly Cultural Cities zijn? Je kunt je hier aanmelden.

Voorbeeld header 2