Slotmanifestatie Age Friendly Cultural Cities 2017-2018

Vijf gemeenten: Doetinchem, Deventer, Emmen, Groningen (stad en provincie) en Utrecht nemen deel aan ons programma Age Friendly Cultural Cities 2017-2018. Het doel is om een actief kunst- en cultuuraanbod voor ouderen te ontwikkelen en te verduurzamen. Aan dit tweejarige programma is ook een prijs verbonden: de BNG Bank Lang Leve Kunst Prijs 2018. De winnaar van de eerste ronde in 2016, waaraan ook vijf steden deelnamen, was Amsterdam.

Prijs
Een vijfkoppige jury, onder leiding van Hedy d'Ancona, heeft alle steden bezocht en maakt op maandag 8 oktober 2018 de winnaar bekend. Deze ontvangt tijdens de slotmanifestatie de BNG Bank Lang Leve Kunst Prijs, ter waarde van 20.000 euro.

Programma
Presentatrice Jetty Mathurin, als 65plusser ervaringsdeskundige, leidt ons op geheel eigen wijze door het gevarieerde en inspirerende programma. Ze stelt alle Age Friendly Cultural Cities en hun initiatiefnemers voor. Daarnaast kun je tijdens de slotmanifestatie genieten van bijzondere 'TED' lezingen over de thema’s: beeldvorming over ouderen, het bereiken van kwetsbare ouderen en de bijzondere aanpak van kunstenaars. Ook maak je kennis met enkele actieve deelnemers uit de vijf steden.

Praktisch
De slotmanifestatie vindt plaats op maandag 8 oktober, van 13:30 tot 17:00 uur met aansluitend een borrel, in Schouwburg Odeon te Zwolle. Inloop vanaf 13:00 uur.

Aanmelden
Wil je bij de Slotmanifestatie Age Friendly Cultural Cities zijn? Je kunt je voor 3 september hier aanmelden.

Voorbeeld header 2