Samenwerken met Duitsland? Kom naar Meet & Match!

Fonds Soziokultur en Fonds voor Cultuurparticipatie organiseren in het kader van het uitwisselingsprogramma Jonge Kunst 2018 een Meet & Match op 16 & 17 november 2017 in Dortmund. Dé gelegenheid om met Duitse collega organisaties kennis te maken en een projectidee te ontwikkelen.

In 2013 startte Fonds Soziokultur en het Fonds voor Cultuurparticipatie het samenwerkingsprogramma Jonge Kunst. Met dit programma stimuleerden wij tot nu toe de samenwerking en uitwisseling tussen Nederlandse en Duitse culturele organisaties die bijzondere projecten realiseerden voor, door en met jongeren. Inmiddels zijn er 28 projecten gehonoreerd.

Uitbreiding doelgroepen
Vanaf dit jaar breiden wij de subsidiemogelijkheden uit naar gezamenlijke culturele projecten voor alle doelgroepen. Voorop blijft staan dat het moet gaan om vernieuwende voorbeeldstellende projecten voor, door en met de deelnemers zelf. Dus heb je altijd al met een Duitse partner samen willen werken en samen een project willen ontwikkelen, dan is dit je kans.

Aanmelden Meet & Match
Deze tweedaagse Meet & Match is bedoeld om Duitse en Nederlandse organisaties te inspireren en aan te moedigen met elkaar een project te starten. Het interactieve programma geeft de mogelijkheid om kennis te delen, ervaringen uit te wisselen en eerste project ideeën te ontwikkelen.

Je kunt je tot 18 oktober aanmelden via deze link. Op basis van je motivatie maken we een selectie. Er is plek voor 10 Nederlandse deelnemers. Deelname is gratis (reis- en verblijfskosten worden tevens vergoed).

Meer over het programma en praktische informatie vind je in de uitnodiging:

Uitnodiging Meet Match Dortmund november 2017

Achtegrondinformatie
Wil je alvast een indruk krijgen van samenwerking met Duitsland en de bijbehorende subsidieregeling van vorige ronde? Dan vind je hier meer informatie over het programma Jonge Kunst en de gehonoreerde projecten.

 

Voorbeeld header 2