Mohamed Yusuf Boss en Urban House Groningen winnen Gouden C 2016!

Op 1 juli is de Gouden C, de prijs van het Fonds voor Cultuurparticipatie, uitgereikt aan het project dat je mee moet maken. De jury koos voor Mohamed Yusuf Boss en Urban House Groningen. De prijs werd uitgereikt tijdens de afsluiting van de iktoon maand juni in de Westergasfabriek te Amsterdam.

Mohamed reageert: "Ik vind het fantastisch dat ik deze waardering krijg en mensen met mijn werk heb ontroerd. Ik ben heel trots. Dit is de kroon op een intensief jaar samen met Urban House Groningen. Zij hebben me enorm gesteund. Deze prijs motiveert me om door te gaan met het vertellen van verhalen." 

Uit het juryrapport:

De jury is geraakt door de manier waarop Mohamed in urban dans een persoonlijk en actueel verhaal vertelt over een gezin dat Somalië ontvlucht. Hij durft zich kwetsbaar op te stellen en heeft tegelijkertijd duidelijke leerdoelen en weet de juiste mensen aan zich te verbinden. Hiermee creëert hij zijn eigen route voor talentontwikkeling en baant hij de weg vrij voor andere urban talenten.

Mohamed Yusuf Boss en Urban House Groningen mogen een jaar lang de titel ‘het project dat je mee moet maken’ dragen. Daarnaast ontvingen ze een vergulde stempel, ontworpen door Katia Borghesi, en een cheque van 1000 euro.

Voor de prijs kwamen alle in 2016 door het Fonds gesubsidieerde projecten in aanmerking. De projecten zijn door de jury beoordeeld op hun inspirerende werking voor de culturele sector en de impact op deelnemers en hun omgeving. Het publiek heeft dit jaar voor het eerst ook zijn stem laten horen. Hun mening over de projecten is door de jury meegenomen in het eindoordeel.

De jury bestond uit de volgende personen:
• Sjoerd Feitsma (juryvoorzitter): wethouder financiën, recreatie en toerisme, cultuur/Leeuwarden-Fryslân 2018 en stads- en regiomarketing.
• Jordy Wirjosoekarto: projectleider Old Skool (winnaar Gouden C 2015), creatief-sociaal-cultureel-ondernemer.
• Rajae El Mouhandiz: artiest, producent, dichter en moderater.

Lees meer over Mohamed en het oordeel van de jury

Foto: Mohamed Yusuf Boss en de jury /© Neeltje de Vries 

Voorbeeld header 2