Impuls muziekonderwijs: vraag subsidie aan

Wilt u ook meer en beter muziekonderwijs op uw school, maar zoekt u nog financiële middelen? Met de subsidieregeling Impuls muziekonderwijs van het Fonds voor Cultuurparticipatie kunnen scholen tot € 20.000 subsidie aanvragen om te investeren in muziekonderwijs. Volgend jaar al beginnen? Vraag dan voor 1 april 2016 subsidie aan. De eerste scholen hebben inmiddels positief bericht gehad en gaan aan de slag. Doet uw school ook mee?

Een goed plan is de basis
Uit onze contacten in het veld merken we dat op dit moment veel scholen bezig zijn met het ontwikkelen van aanvraag. Scholen pakken dit serieus en degelijk aan. Het realiseren van duurzaam meer en beter muziekonderwijs op school is een bewuste keuze voor de scholen die aan de slag gaan met de Impuls muziekonderwijs. Het ontwikkelen van een plan, het realiseren van budget en het aangaan van een samenwerking met een muziekpartner zijn zaken die voorbereiding vragen.

U kunt subsidie aanvragen
Op dit moment (1 februari 2016) zijn er 89 definitieve aanvragen bij het Fonds binnengekomen. Daarnaast zien we in het aanvraagsysteem Mijn Fonds dat er aan nog meer aanvragen wordt gewerkt. Met het budget dat voor deze eerste ronde (tot 1 april) is gereserveerd kunnen er naar verwachting zo’n 300 aanvragen worden gehonoreerd van scholen die volgend schooljaar willen starten. Vanaf oktober staat de subsidieregeling weer open voor scholen die in het schooljaar 2017-2018 van start gaan.

Wij denken graag met u mee
Bent u bezig met een aanvraag maar heeft u nog vragen of behoefte aan advies? Neem dan contact op met één van onze adviseurs tijdens de telefonische spreekuren.

• maandag:15.00 en 16.30 uur
• dinsdag:15.00 en 16.30 uur
• donderdag:15.00 en 16.30 uur
Telefoonnummer: 030 233 60 30

meer informatie

  

 

Cultuureducatie met Kwaliteit
In oktober 2014 kondigde minister Bussemaker een aantal maatregelen aan om een impuls te geven aan muziekonderwijs binnen het kader van Cultuureducatie met Kwaliteit. De subsidieregeling Impuls muziekonderwijs is onderdeel van deze activiteiten en sluit aan bij de beweging Méér Muziek in de Klas; de beweging waarbinnen publieke en private partijen zich de komende vijf jaar gezamenlijk inzetten voor structureel muziekonderwijs op de basisschool.

 

 

 

 

 

foto: leerorkest groningen

 

 

Voorbeeld header 2