Slotmanifestatie Age Friendly Cities

4 November 2019

Zes gemeenten: Alkmaar, Amersfoort, Haarlem, Hlemond, Den Bosch en Middelburg e.o. nemen deel aan ons programma Age Friendly Cultural Cities 2018-2019. Het doel is om een actief kunst- en cultuuraanbod voor ouderen te ontwikkelen en te verduurzamen. Aan dit tweejarige programma is ook een prijs verbonden:de BNG Bank Lang Leve Kunstprijs. De eerste winnaar was Amsterdam in 2016. In 2018 won Emmen.

Prijs
Een vijfkoppige jury, onder leiding van Hedy d'Ancona, heeft alle steden bezocht en maakt op maandag 4 november 2019 de winnaar bekend. Deze ontvangt tijdens de slotmanifestatie de BNG Bank Lang Leve Kunstprijs 2019, ter waarde van 20.000 euro.

Programma
Op 4 november bieden we een gevarieerd en inspirerende programma. Alle Age Friendly Cultural Cities en hun initiatiefnemers stellen we aan je voor. Daarnaast kun je tijdens de slotmanifestatie genieten van bijzondere 'TED' lezingen over de thema’s: beeldvorming over ouderen, het bereiken van kwetsbare ouderen en de bijzondere aanpak van kunstenaars. Ook maak je kennis met enkele actieve deelnemers uit de zes gemeenten.

Wanneer: maandag 4 november
Waar: Theater de KOM te Nieuwegein
Tijd: 13:30 - 17:00 uur met aansluitend een borrel

Aanmelden
Wil je bij de Slotmanifestatie Age Friendly Cultural Cities zijn? Je kunt je vóór 3 oktober hier aanmelden.

Meest gelezen