Manifestatie Een Leven Lang Kunst

3 April 2018

Manifestatie Een Leven Lang Kunst

Met Een Leven Lang Kunst geven stad en provincie Groningen in 2017 en 2018 invulling aan het landelijke programma Age Friendly Cultural Cities. De ambitie is om dwars door de domeinen kunst, zorg, welzijn en burgerinitiatieven samen te bouwen aan een inspirerend en samenhangend netwerk van initiatieven voor kunst en ouderen. 

De manifestatie is een netwerk- en co-creatiemiddag voor iedereen die als (mee)maker of belanghebbende betrokken is bij culturele activiteiten voor ouderen in Groningen, met een speciale rol voor gehonoreerde projecten uit het Pronkjewail Fonds. Het is tegelijkertijd de aftrap van Kunst op Stee, de culturele actiemaand voor senioren.

BNG Bank Lang Leve Kunst Prijs
De manifestatie zal tevens bezocht worden door de jury, onder leiding van Hedy d'Ancona, van de BNG Bank Lang Leve Kunst Prijs. Deze prijs, een bedrag van 20.000 euro, zal aan de beste Age Friendly Cultural City beschikbaar worden gesteld. De 5 deelnmende steden aan het programma Age Friendly Cultural Cities die kans maken op de prijs zijn: Groningen, Emmen, Deventer, Doetinchem en Utrecht.

De feestelijke prijsuitreiking is op 8 oktober in Zwolle.

Wat: Manifestatie Een Leven Lang Kunst
Wanneer: 3 april
Tijd: 13.00 - 18.30 uur
Waar: Theater Kielzog, Hoogezand

Wil je meer informatie en/of de manifestatie in Hoogezand bezoeken stuur dan een mail naar VRIJDAG Hannelore Duijnstee.

 

 

 

fotocredit: Zoltan Acs

Meest gelezen