Manifestatie Age Friendly Haarlem

10 Mei 2019

Op 10 mei 2019 tijdens de Haarlemse slotmanifestatie worden de  sociaal-culturele projecten voor ouderen van Haarlems Goud ter inspiratie en als voorbeeld gepresenteerd aan cultuurpartners in de regio en het sociaal domein. De manifestatie is tegelijkertijd een netwerkevenement voor iedereen in Haarlem die zich bezig houdt met cultuur en welzijn. Door deze twee domeinen samen te brengen wil Age Friendly Cultural Haarlem dit onderwerp verder op de kaart zetten.

Programma

Inloop met koffie en thee | 13.30 uur
Toneelschuur, Lange Begijnestraat 9, Haarlem.

Aanvang | 14.00 uur

Opening door wethouder Marie-Thérèse Meijs (Zorg, Welzijn en Volksgezondheid, Wonen en Cultuur).

Optredens en persoonlijke verhalen van Haarlems Goud ambassadeurs: ouderen, cultureel ondernemers, kunstenaars en zorg- & welzijnsprofessionals.

Keynote speech
David van Bodegom - arts en verouderingswetenschapper bij Leyden Academy on Vitality and Ageing en universitair docent bij het LUMC over vitaal verouderen en het belang van niet-medische-, sociale- en kunstzinnige activiteiten.

Inge Veenstra (directeur ZorgBalans) en Leontine Trijber (coördinator ontmoetingscentrum Zandstroom) over werken met levenskunstenaars in zorg en welzijn.

Pitches en speeddates | 15.30 – 16.30 uur

Afsluiting en netwerkborrel | 16.30 – 17.00 uur

Wil je aanwezig zijn meld je dan hier aan.

BNG Bank Lang Leve Kunstprijs 2019
De manifestatie zal tevens bezocht worden door de jury, onder leiding van Hedy d'Ancona, van de BNG Bank Lang Leve Kunstprijs 2019. Deze prijs, een bedrag van 20.000 euro, zal aan de stad die ouderen en cultuurparticipatie het beste op de kaart beste Age Friendly Cultural City beschikbaar worden gesteld. De 6 deelnemende steden aan het programma Age Friendly Cultural Cities die dit jaar kans maken op de prijs zijn: Haarlem, Alkmaar, Amersfoort, Helmond, 's-Hertogenbosch, Middelburg e.o.

Het Fonds reikt op 4 november, tijdens de landelijke slotmanifestatie Age Friendly Cultural Cities, de prijs uit.

Meest gelezen