Manifestatie Age Friendly Alkmaar

24 Mei 2019

Op 24 mei organiseert  het projectteam van Dag & Dauw in samenwerking met de gemeente en diverse betrokken partners in Alkmaar een lokale manifestatie rondom Age Friendly Cultural Cities 2018-2019. Hier zal onder andere de visie van de stad op ouderen en cultuurparticipatie met beleidsmakers (cultuur, zorgen en welzijn), alle betrokken partijen en deelnemers gedeeld worden. De initiatiefnemers van Dag & Dauw zijn de gemeente, Artiance Centrum voor de Kunsten en Bibliotheek Kennemerwaard. Tijdens de manifestatie wordt het vijfjarig jubileum van Dag & Dauw gevierd met verschillende workshops en lezingen op het gebied van cultuur.

Programma
Van 12.45 tot 14.15 uur is er een besloten bijeenkomst voor genodigden in Artiance. Vanaf 14.15 uur is er een feestelijk en openbaar programma in TAQA Theater De Vest
Hier vind je meer informatie over de manifestatie en hoe je je kunt aanmelden.

BNG Bank Lang Leve Kunstprijs 2019
De manifestatie zal tevens bezocht worden door de jury, onder leiding van Hedy d'Ancona, van de BNG Bank Lang Leve Kunstprijs 2019. Deze prijs, een bedrag van 20.000 euro, zal aan de stad die ouderen en cultuurparticipatie het beste op de kaart beste Age Friendly Cultural City beschikbaar worden gesteld. De 6 deelnemende steden aan het programma Age Friendly Cultural Cities die dit jaar kans maken op de prijs zijn: Haarlem, Alkmaar, Amersfoort, Helmond, 's-Hertogenbosch, Middelburg e.o.

Het Fonds reikt op 4 november, tijdens de landelijke slotmanifestatie Age Friendly Cultural Cities, de prijs uit.

Meest gelezen