Maand van de Geschiedenis

31 Oktober 2018

Maand van de Geschiedenis - thema: Opstand

Na het zoet van vorig jaar met het thema Geluk keert de Maand van de Geschiedenis dit jaar terug naar tijden van oproer en verzet. Van geschreeuw, kruitdampen, hoefgetrappel en fakkels tot stil protest. Van massabewegingen, opruiende pamfletten en de barricaden – en voorzichtig opereren in de illegaliteit. Tijden van onvrede en verdeling, maar ook van optimisme en eendracht. Oktober 2018 staat in het teken van Opstand.

Nelleke Noordervliet on tour
Nelleke Noordervliet is in oktober door het hele land te zien en te horen tijdens de diverse lezingen en interviews die ze geeft over het door haar geschreven Maand van de Geschiedenis-essay 'Door met de strijd. Nederland en opstand.' Bekijk het tourschema van Nelleke Noordervliet.

Programma van de Maand
Duik de geschiedenis in, ontdek gisteren om vandaag te begrijpen. Laat je verrassen door lezingen, debatten, colleges, films, festivals, speciale rondleidingen, tentoonstellingen, fietstochten, proeverijen en meer. Bekijk de agenda met actuele talks, tours, festivals, expo's en meer activiteiten.

Het Fonds ondersteunt deze erfgoedmanifestatie in de meerjarige subsidieregeling Talent en festivals.

Meest gelezen