Dag van het Kasteel

10 Juni 2019

Dag van het Kasteel 2019
Tweede pinksterdag 10 juni organiseert de Nederlandse Kastelenstichting (NKS) voor de twaalfde keer het landelijk publieksevenement Dag van het Kasteel. Vele kastelen, buitenplaatsen en landgoederen openen hun poorten.

Thema: Over de grens
Rondom het jaarthema Over de grens zijn er activiteiten voor jong en oud. Met nieuwe programma’s, waarin de NKS beleving en kennisoverdracht combineert, wordt het enthousiasme voor dit erfgoed steeds verder uitgebouwd.

Elke deelnemende locatie heeft eigen verhalen rondom het thema Over de grens. Speciale aandacht is er voor de onderwerpen: Koloniale banden, Internationale familiebanden en Exoten op landgoederen (planten en dieren van over de grens). Daarnaast zijn er in vier provincies Archeotrails: rondleidingen langs verdwenen kastelen uit de middeleeuwen. Een nieuw concept voor dit jaar zijn twee series exclusieve muziek- en vertelvoorstellingen op kastelen en buitenplaatsen over Koloniale banden en Grenzeloze Muziek.

Check het programma van Dag van het Kasteel 2019.

De Dag van het Kasteel wordt georganiseerd door de Nederlandse Kastelenstichting (NKS), Kenniscentrum voor Kasteel en Buitenplaats. Het Fonds ondersteunt deze erfgoedmanifestatie in de subsidieregeling Talent en Festivals.

 

Meest gelezen