Cultuurmij Oost: vmbo, vso, pro

23 Mei 2018

Bijeenkomst bij Cultuurmij Oost over onze nieuwe subsidieregeling Versterking cultuureducatie in het vmbo, vso en praktijkonderwijs 2018-2020

Datum: woensdagmiddag 23 mei 2018
Locatie: 
ROZET - Kortestraat 16, 6811 EP Arnhem

Aanmelden
De bijeenkomst is kosteloos, stuur om aan te melden een mail naar sandrameijer@cultuurmijoost.nl

Heb je ambities op het gebied van kunst en cultuur op jouw vmbo-, vso- of praktijkonderwijsschool? Goed nieuws! Geef deze vorm via de nieuwe subsidieregeling van het Fonds voor Cultuurparticipatie!

Met de subsidieregeling Versterking cultuureducatie in het vmbo, vso en praktijkonderwijs 2018-2020 wil het Fonds een grote groep scholen en leerlingen stimuleren om samen met een culturele instelling talentontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling met cultuureducatie vanzelfsprekend te maken. Cultuurmij Oost ondersteunt deze ambitie en organiseert op woensdag 23 mei een bijeenkomst met toelichting van het FCP over de subsidieregeling. Wat ambieert jouw school en wat is er mogelijk? Vanuit deze gedachte hebben we een breed inspirerend programma samengesteld waarin naast presentaties voldoende ruimte is om met elkaar in gesprek te gaan.

 

PROGRAMMA: (Inloop 13.00 uur)

13.30-14.30 uur FCP (Fonds voor Cultuurparticipatie)
Julie Flesseman werkt als programma adviseur binnen het cluster educatie van het Fonds voor Cultuurparticipatie en geeft informatie over de regeling. ‘Samen ondersteunen we projecten waarmee de school een volgende stap kan zetten om cultuureducatie te verankeren in het curriculum. Door een groot aantal scholen te steunen hopen we binnen de grootste onderwijsvorm van Nederland een sterkere vanzelfsprekendheid voor cultuureducatie te realiseren.’

14.45-15.45 uur Staal & Roeland educatieve uitgevers
De lesmethode ‘CONTRAST VMBO’ is volledig afgestemd op het nieuwe examenprogramma Kunstvakken inclusief CKV, dat vanaf schooljaar 2018–2019 voor het vmbo van start gaat. De ontwikkelaars van CONTRAST, uitgevers Staal & Roeland delen de visie en het materiaal en Monique van der Hulst en Marije Sennema willen graag in gesprek over waar vmbo docenten behoefte aan hebben.

16.15-17.15 uur FleCk- Expertisecentrum Cultuureducatie Flevoland
Expertisecentrum Cultuureducatie Flevoland is in 2017 een co-creatietraject gestart om samen met leerlingen, docenten, schoolleiders en culturele partners een leerlijn cultuureducatie te ontwikkelen voor het vmbo. Remko Willems vertelt over het ontwerpproces, gebaseerd op Design Thinking en de drie thema's die centraal staan: jongerencultuur, lokale kunsteducatie en kunst & cultuur als arbeidsperspectief.

17.15-17.45 uur Napraten met soep en een broodje en aansluitend:

17.45-18.30 uur CultuurCollege: Art Based Learning
Wanneer zie je iemand echt langere tijd naar een kunstwerk kijken? Laat staan dat je het je leerlingen ziet doen. Met de methodiek Art Based Learning (ABL), ontwikkeld door dr. Jeroen Lutters, lukt dit prima; mensen verdiepen zich als vanzelf in een kunstwerk. ABL kan als onderzoeksinstrument in het vak CKV ingezet worden. Thorsten Blokzijl van CultuurCollege spitst ABL toe op het vmbo en kan daarnaast informatie geven over de nieuwe cursus Interne Cultuur Coördinator (ICC) voor vo/vmbo.

Meest gelezen