Cultuur- en Onderwijsbeurs

24 Januari 2018

Tijdens de cultuur- en Onderwijsbeurs CEOB kunnen cultuuraanbieders en het onderwijs elkaar ontmoeten. Tijdens de twee dagen durende, beurs zijn er presentaties, workshops en trainingen. ICC’ers, leerkrachten, docenten CKV, Muziek, Beeldende Vakken en vakdocenten uit het MBO en HBO doen nieuwe kennis, ideeën en inspiratie op voor hun lessen en hebben de mogelijkheid om hun lespakket samen te stellen. De exposanten zijn zo divers als de cultuursector zelf. Denk aan musea, theater, dans, muziek, film, erfgoed, beeldende kunst, toneel, musical, cabaret, historie en workshops.

Het Fonds voor Cultuurparticipatie is ook aanwezig. We verzorgen twee workshops.

Mediakunst en erfgoed in het onderwijs: kijk eens wat er kan!
woensdag 12.15-12.45
Hoe maak je cultuuronderwijs laagdrempelig en boeiend voor kinderen? Door aan te sluiten bij de wereld om hen heen. Een wereld die gedomineerd wordt door media en waarin kinderen dagelijks bezig zijn met de nieuwste technologieën, film en fotografie. Of kies voor de wereld die letterlijk voor het oprapen ligt: het lokale erfgoed in de omgeving van kinderen. Maar hoe breng je mediakunst en erfgoededucatie in de praktijk? Laat je tijdens deze workshop inspireren door praktische lesideeën die je morgen in je klas kan inzetten.

Cultuuronderwijs in het vmbo en praktijkonderwijs: nieuwe regeling met groot bereik
donderdag 10.00-10.30
Het Fonds voor Cultuurparticipatie blijft zich ook in 2018 weer inzetten voor meer en betere cultuureducatie in het vmbo. In het kader daarvan is er een nieuwe subsidieregeling ontwikkeld. Bijzonder aan deze regeling is dat vmbo-scholen zelf de aanvrager zijn. Het Fonds hoopt zo meer scholen en leerlingen te bereiken om in samenwerking met een culturele instelling talent- en persoonlijke ontwikkeling met cultuureducatie vanzelfsprekend te maken voor de leerlingen in vmbo, praktijkonderwijs en vso. In deze sessie presenteert het Fonds voor Cultuurparticipatie de regeling en gaat aan de hand van inspirerende voorbeelden met de aanwezigen in gesprek over de mogelijkheden en kansen voor scholen en culturele instellingen.

 

Website CEOB 

Meest gelezen