zaterdag 19 Oktober 2019
dit is het online magazine van het Fonds voor Cultuurparticipatie. wil je een aanvraag doen, kijk dan op onze website

Winnaar flyerwedstrijd Fonds voor Cultuurparticipatie bekend

Winnend ontwerp flyerwedstrijd

Om het programma Ouderparticipatie van het Fonds voor Cultuurparticipatie meer bekendheid te geven verschijnt binnenkort een nieuwe (digitale) flyer. Voor het ontwerp werd een wedstrijd onder amateurkunstenaars uitgeschreven. Uit de tientallen inzendingen is vandaag een winnaar gekozen.

 

Het winnende ontwerp komt van Alicia Anais Fuentes Sifuentes uit Hengelo. De jury over dit ontwerp: ‘De foto straalt op een simpele manier een brede en positieve boodschap uit. In één beeld wordt gevangen dat creativiteit geen leeftijd kent en dat je op oudere leeftijd met plezier creatief kunt zijn. Het ontwapenend enthousiasme dat in de foto wordt getoond is verfrissend en brengt een glimlach teweeg.’ 

Mevrouw Fuentes Sifuentes wint met haar ontwerp €250,- en twee kaartjes voor de galavoorstelling Opening Night: Feel the Arts van 21 mei aanstaande, waar ook HKH Prinses Beatrix bij aanwezig zal zijn. De opening night maakt deel uit van de internationale conferentie Long Live Arts.

De jury voor de wedstrijd bestond uit Marianne Grootenboer (beeldend kunstenares) en het programmateam Ouderen van het Fonds voor Cultuurparticipatie.

De flyer wordt ingezet ter promotie van het indienen van aanvragen voor subsidie in de regeling Ouderenparticipatie. De eerstvolgende sluitingsdatum voor deze aanvragen is 15 september 2015. Inmiddels zijn de honoreringen van de subsidieronde van januari 2015 bekend: in totaal werden er 15 projectaanvragen voor een bedrag van € 415.000,- gehonoreerd.

Onder de gehonoreerde aanvragen bevinden zich het beeldend kunst project van het Rembrandthuis ‘Rembrandt onder de arm’ en het urban project ‘Old School’ van Stichting gebouw 52. Klik hier voor meer informatie over deze en andere projecten.

 

Dit artikel heeft betrekking op de volgende regeling(en) van het Fonds voor Cultuurparticipatie website: Ouderenparticipatie 2013-2016

Dit artikel is een portret uit de reeks verhalen die we delen binnen het programma: Cultuur maakt iedereen