vrijdag 23 Augustus 2019
dit is het online magazine van het Fonds voor Cultuurparticipatie. wil je een aanvraag doen, kijk dan op onze website

Vlogger met een boodschap

Glenn in gesprek met Arie Boomsma

Doe wat je gelukkig maakt, dat is wat Glenn Eilbracht, alias Glennster, anderen aanraadt. Zelf leeft hij daar ook naar. Vloggen moet je niet doen om het geld, de likes of de abonnees, maar omdat het leuk is.

Glenn was te gast op de viering van 10 jaar Fonds voor Cultuurparticipatie. Bekijk  hieronder de vlog die hij daarover maakte.

'Ik ben al dertien jaar commercieel medewerker op een kantoor, maar het wordt tijd dat ik mijn geld ga verdienen met mijn passie: vloggen. Want wat mij echt gelukkig maakt, is andere mensen gelukkig maken. In mijn vlogs zit altijd een boodschap – al gaat het over de Efteling. Het belangrijkste dat ik mensen wil meegeven is dat je jezelf mag zijn. Ik heb jaren geleden ook een keer samen met anderen een single tegen pesten uitgebracht waarvan de opbrengsten naar het goede doel gingen. Die kreeg destijds veel media-aandacht. Doordat ik vroeger zelf gepest ben, weet ik hoe het is om niet gezien te worden. Daarom laat ik graag anderen aan het woord in mijn vlogs. Dan zie je mensen opfleuren, dat is zo mooi! Ik merk dat ik veel support krijg, van jongeren maar ook van volwassenen – dat vind ik heel leuk. En ik antwoord altijd op reacties.

“Verschil mag er zijn – dat is mijn boodschap.”

In de Kunsthal, in Rotterdam, maak ik ook weleens vlogs. Daarmee wil ik jongeren laten zien dat kunst niet saai is. En ik heb in het kader van iktoon – een amateurkunstcampagne – op het multiculturele Full Colour festival gevlogd. Mode, kunst en muziek brengen mensen samen, daar ben ik van overtuigd.

Glenn Eilbracht

Ik kom uit een heel muzikale familie, dus ik had wel iets hoog te houden. Ik zing en dans graag en ik bedenk zelf melodiën op de piano, maar echt goed ben ik daar niet in. Muziek is een passie, maar wat ik het beste kan is video's maken. Mijn huidige Youtube-kanaal heb ik nu twee jaar, maar daarvoor maakte ik ook al vaak video's over van alles: van de opening van een winkelcentrum tot een dansje of een liedje. Dat was nog heel amateuristisch.

“Vroeger had ik dit nooit gedurfd, maar nu zijn mijn vlogs de hoogtepunten in m'n leven.”

Het is zeker niet zo dat ik er de hele tijd mee bezig ben, maar als ik met vrienden iets ga doen, neem ik af en toe wel de camera mee. En soms krijg ik een ingeving als ik onder de douche sta, dan moet ik eronderuit om hem op te schrijven. Als ik thuis ben staat Youtube wel vijf uur per dag aan, met muziek en dance moves. Andere vlogs kijk ik nauwelijks, want dan ga je teveel vergelijken. Ik hou me aan mijn eigen stijl. Ik haal vooral veel inspiratie uit mensen die uit het niets iets weten te bereiken. Vroeger dacht ik weleens: het gaat me nooit lukken, maar inmiddels weet ik dat je de hoop nooit moet opgeven.'

placeholder

Cultuurestafette 2018
Ronald Kox → Richard Smolenaers → Marijn Cornelis → Jeffrey Brew Ward → Jordy van Loo → Djenny Masengo → Ardy Samandarpour→ Glenn Eilbracht

Glenn kreeg het stokje aangereikt van Ardy Samandarpour. Lees hoe deze farmacie student overging van traditionele landschappen naar het beschilderen van kleding en schoenen.

Op zijn beurt geeft Glenn het stokje door aan Sanne Boon.

Volg alle verhalen via facebook! #cultuurmaaktiedereen

Dit artikel heeft betrekking op de volgende regeling(en) van het Fonds voor Cultuurparticipatie website: Cultuur maakt iedereen

Dit artikel is een portret uit de reeks verhalen die we delen binnen het programma: Cultuur maakt iedereen