vrijdag 15 November 2019
dit is het online magazine van het Fonds voor Cultuurparticipatie. wil je een aanvraag doen, kijk dan op onze website

Jan Jaap Knol vangt verhalen!

Een magazine vol prachtige verhalen van jou!

Laten we elkaar verhalen vertellen. Door verhalen te delen dragen we bij aan respect en begrip voor elkaar. Het brengt nieuwe ideeën en verbindingen tot stand. Een mooie start om 2017 in te gaan.

De komende jaren wil het Fonds verhalen vangen over het belang van ‘cultuur maken’. Vanuit het werkveld, gesteunde projecten en deelnemers. Wat betekent het voor je? Waarom maak jij cultuur? Deze verhalen delen we via ons online magazine zodat we het gevoel van saamhorigheid versterken en laten zien wat cultuur maken betekent.

Ik maak vast een begin en deel graag de verhalen die wij het afgelopen jaar uit het werkveld ophaalden. Wat mij betreft het begin van een lange reeks verhalen over kunst en cultuur en het moois wat het teweeg brengt.

placeholder

 

Urban Showcase: Mohamed Yusuf Boss

Onze Urban arts talentregeling barst van de interessante verhalen, dope beats, strakke moves, gouden stembanden, mooie anekdotes en vooral natuurlijk héél veel bijzonder talent! Tijd om deze talenten aan u voor te stellen. 

Vang het verhaal van Urban arts talent: Mohamed Yusuf Boss!

placeholder

 

Wat weet jij er nou eigenlijk van?!

Hoe wordt cultuureducatie beleefd achter de deuren van een provincie? Beleidsmedewerker cultuur, Nicolle van Lith-Hermans, van de provincie Limburg deelt haar ervaringen.

Vang het verhaal van Nicolle van Lith-Hermans!

placeholder


21 Syrische nieuwkomers vertellen hun verhaal in theatervoorstelling!

Inburgeren met behulp van theater, kan dat? Ja zeker, in Hoogeveen! Een prachtige voorstelling die raakt. Programma adviseur Stefanie Weijsters was bij de premiere en schreef haar indrukken op.

Vang het verhaal van Stefanie: Fonds in het wild!

placeholder


Twintig jonge schrijvers en muzikanten uit België, Duitsland en Nederland on tour!

Dichter Esmé van den Boom doet en dicht verslag over het internationale LiteraTour project! Een geslaagd fysiek, muzikaal en literair avontuur dat eindigt op de Buchmesse in Frankfurt.

Vang het verhaal van Esmé van den Boom!

placeholder

 

Hoe word je een Age Friendly Cultural City?

Vijf steden, Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Leeuwarden en Maastricht nemen deel in ons prorgramma Lang Leve Kunst. Op weg naar Age Friendly Cities. Doel is de kloof tussen zorg, welzijn en cultuur te verkleinen en lopende projecten voor ouderen te verduurzamen. Hoe doen ze dat?

Vang het verhaal van 5 steden op weg naar Age Friendly Cultural Cities.

placeholder


Waarom maak jij cultuur?

Op festival Bombarie vroegen we alle bezoekers "Waarom maak jij cultuur". JMD Hiphop maakte hier vervolgens een catchy nummer van. 'Waarom doe je wat je doet, zeg me wat je erbij voelt vandaag'.

Luister naar en dans op de rap Waarom maak jij cultuur?

Dit artikel is een portret uit de reeks verhalen die we delen binnen het programma: Cultuur maakt iedereen