maandag 18 November 2019
dit is het online magazine van het Fonds voor Cultuurparticipatie. wil je een aanvraag doen, kijk dan op onze website

Urban Showcase: Mohamed Yusuf Boss

Mohamed door Robin de Puy

Step into the limelight! Onze Urban arts talentregeling barst van de interessante verhalen, dope beats, strakke moves, gouden stembanden, mooie anekdotes en vooral natuurlijk héél veel bijzonder talent! Tijd om deze talenten aan u voor te stellen. In hun eigen woorden, met hun eigen prestaties en hun eigen kunde. Wat betekent de ondersteuning voor de talenten en hun traject? Wat ging eraan vooraf en wat zien ze voor de toekomst. Voordat ze zometeen allemaal op uitverkochte podia staan alvast hier op ons eigen online-magazine-podium! 

Met trots presenteren we u... Mohamed Yusuf Boss!


SHAN (5)

Mohamed Yusuf Boss, artistiek programmeur en danser/maker bij Urban House Groningen danst een solo genaamd 5 (SHAN). De solo gaat over hoe het was om in 1989 samen met zijn moeder, broertjes en zusjes van Somalië naar Nederland te vluchten en hoe het zijn familie daarna verging. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van zijn moeder. Het is een belichaming van wat hij denkt dat zich in haar hoofd heeft afgespeeld en hoe zij zich daarbij voelde.

Mohamed heeft zijn solo, met coaching van danser/choreograaf Shailesh Bahorian, gemaakt in het kader van de Urban Art Talentregeling van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Met dank aan Club Guy en Roni waar hij meegetraind heeft bij de Poetic Disasters Club.

Mohamed maakte samen met filmmaker Panji Widoyono een zeer mooi filmpje waarin hij het hele verhaal vertelt. Check deze hieronder:

Bekijk meer van Mohamed op zijn Youtubekanaal

Dit artikel heeft betrekking op de volgende regeling(en) van het Fonds voor Cultuurparticipatie website: Urban arts talent

Dit artikel is een portret uit de reeks verhalen die we delen binnen het programma: Cultuur maakt iedereen