maandag 18 November 2019
dit is het online magazine van het Fonds voor Cultuurparticipatie. wil je een aanvraag doen, kijk dan op onze website

Urban Showcase: Ruben Chi

Ruben pose

Step into the limelight! Onze Urban arts talentregeling barst van de interessante verhalen, dope beats, strakke moves, gouden stembanden, mooie anekdotes en vooral natuurlijk héél veel bijzonder talent! Tijd om deze talenten aan u voor te stellen. In hun eigen woorden, met hun eigen prestaties en hun eigen kunde. Wat betekent de ondersteuning voor de talenten en hun traject? Wat ging eraan vooraf en wat zien ze voor de toekomst. Voordat ze zometeen allemaal op uitverkochte podia staan alvast hier op ons eigen online-magazine-podium!

Met trots presenteren we u... Ruben "Chi" Verhoeven!

Ruben x3

Via Spin Off ben ik in aanmerking gekomen voor de Urban arts talentregeling van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Hierdoor mag ik onder begeleiding een eigen voorstelling danstheater maken, een uitdaging op zich en een kleine droom die uitkomt!

We zijn nog in de beginfase maar we weten al waar we naar toe willen, het gaat in dit geval om een duet tussen twee dansers die geschoold zijn in "streetdance" stijlen. Het stuk zal "We Are One" heten en gaat over het idee dat wij allemaal verbonden zijn door een universele energie en dat wij hierdoor ook op een bepaalde manier verantwoordelijk zijn voor elkaar, want jij bent wellicht mij, en ik ben wellicht jou. Wij zijn allemaal maar een kleine naald in een hooiberg van gelinkte energie. Net zoals de maan en de aarde verbonden zijn met elkaar, zijn jij en ik ook verbonden met elkaar.

Het gehele proces zal na de zomer vakantie starten, we verwachten eind 2016 / begin 2017 onze eerste optredens te kunnen performen. Er is wel al een klein voorproefje van dit stuk te bekijken! Check de video:

Meer zien van Ruben? Bekijk dan zijn Facebook, website of Youtubekanaal. Een aantal van zijn filmpjes is ook te zien op zijn talentpagina.

Dit artikel heeft betrekking op de volgende regeling(en) van het Fonds voor Cultuurparticipatie website: Urban arts talent

Dit artikel is een portret uit de reeks verhalen die we delen binnen het programma: Cultuur maakt iedereen