zaterdag 19 Oktober 2019
dit is het online magazine van het Fonds voor Cultuurparticipatie. wil je een aanvraag doen, kijk dan op onze website

Urban Arts Talent: Hoe gaat het?

The Ruggeds in actie

De talenttrajecten van onze Urban Arts regeling lopen al een tijdje. Tussendoor hebben we een aantal talenten uitgelicht en dat zullen we zeker blijven doen, maar waarom niet een keer een groot overzicht? Hieronder vind je het grootste deel van onze talenten en waar ze mee bezig zijn. Van dans tot film, van muziek tot theater, dit belooft een mooie toekomst voor ons kunstenlandschap.

The Ruggeds

Bboy groep The Ruggeds bereidt momenteel een theatertour voor met 21 optredens door heel Nederland met de wervelende show Adrenaline. Vanuit het ontwikkeltraject hebben ze het stuk van 12 minuten uitgebouwd tot een voorstelling van 40 minuten. Check de trailer van deze show:

Mohamed Yusuf Boss

Danstalent Mohamed Yusuf Boss uit Groningen is ook goed bezig. Er loopt een crowdfundingactie bij Voordekunst voor het tweede deel van zijn ontwikkeltraject, waarin hij met verschillende dansers een theaterstuk maakt. Daarnaast heeft Mohamed samen met Donna Chittick (ons urban talent van Solid ground) aan een presentatie gewerkt die op 15 oktober jl. is getoond tijdens Diversity Day in Groningen. Bekijk zijn Showcase artikel hier.

Jabran deMoore

Zanger en beatproducer Jabran deMoore van Epitome Entertainment heeft onlangs een nieuwe track uitgebracht voor zijn EP. Hij heeft hiervoor onder andere een schrijfsessie in LA met Sean Paul achter de rug. De beat die Jabran voor Sevn Alias en Boef heeft gemaakt ontving inmiddels al meer dan 1,2 miljoen views op YouTube!

DOX - Giovani Vreede & Liam MCall

Giovani Vreede en Liam McCall zijn inmiddels toegetreden tot het vaste makersteam van DOX en organiseren sinds kort een reeks urban events in de Berenkuil Utrecht, genaamd The Kulture of Hype and Hope. Naast een battle zijn daar ook masterclasses te volgen.

Subp Yao

Subp Yao van Cuttin Class Heerlen draaide onlangs een dubbele set op het Amsterdam Dance Event! Voor de zomer staat de release van zijn solo EP gepland.

Yannick Jozefzoon

Theatermaker Yannick Jozefzoon van Likeminds speelt momenteel in zijn solo ‘Voor Mijn Kinderen’, dat van het Parool en de Volkskrant vier sterren kreeg. Bekijk hieronder de trailer of klik voor meer info en speeldata (t/m 5 december).

Honey Eavis

De kinderdansvoorstelling ‘Hip Hop Hoera’ van Honey Eavis (Don’t Hit Mama) speelt momenteel een reprise in het land (t/m maart 2017). Talent Junadry Leocaria speelt in deze voorstelling. 

Sinan Duzenli

Op 11 september werd de teaser van de film Bikkelhart geplaatst door Sinan Duzenli (Roots & Routes) die hij nu aan het afronden is. Deze film met bijbehorend traject worden vanuit de urban regeling gefinancierd. "Een jonge professionele kickbokser probeert het complexe kickboks evenement beleid van de stad Rotterdam boven water te halen."

Jean Felipe 'Junior' Ansjeliena

Jean Felipe ‘Junior’ Ansjeliena (Music Matters) is muzikant en gebruikt zijn urban ontwikkeltraject als opmaat voor het worden van een bandleider. Hij bereidt een optreden voor tijdens North Sea Round Town 2017. In aanloop naar dit optreden plaatst hij regelmatig ‘strange arrangements’. Een voorbeeld hiervan is deze clip waar Junior de arrangeur, bassist en toetsenist is bij een Strange Arrangement van de Pokemon tune:

Ruben 'Chi' Verhoeven

Tijdens de laatste editie van het North Sea Jazz festival gaf Ruben ‘Chi’ Verhoeven (Spin Off) een showcase optreden waarin hij samen met Roche Apinsa de jazz uit hiphop heeft getrokken, als onderdeel van zijn ontwikkeltraject. Het filmpje is meer dan 13.000 keer gedeeld op FB en al meer dan 1 miljoen keer bekeken! klik op onderstaande afbeelding om naar het filmpje te gaan.

 

Bekijk ook Rubens showcase op ons magazine.

Nanah Dae

De Grote Prijs heeft Nanah Dae in contact gebracht met externe maker/coach Said Salhi, artistiek leider van Marmoucha, een organisatie gericht op het promoten van Nederlandse cultuur in Noord Afrika en het Midden Oosten en vice versa. Met de bijdrage van het Fonds voor de Cultuurparticipatie gaat Said samen met Nanah Dae naar Marokko om haar te begeleiden binnen het talentontwikkeltraject. Hij brengt haar in contact met de juiste personen en het traject eindigt met een optreden op het grootste Marokkaanse muziekfestival L’Boulevard. De eerste reis is al geweest en het filmverslag daarvan volgt snel!

Dit artikel heeft betrekking op de volgende regeling(en) van het Fonds voor Cultuurparticipatie website: Urban arts talent

Dit artikel is een portret uit de reeks verhalen die we delen binnen het programma: Cultuur maakt iedereen