zaterdag 19 Oktober 2019
dit is het online magazine van het Fonds voor Cultuurparticipatie. wil je een aanvraag doen, kijk dan op onze website

Twee Keer Kijken: fotografie door jong en oud

foam, twee keer kijken, ouderenparticipatie,

Twee keer kijken, door de camera en naar de camera, naar de toekomst en terug op het verleden. Ouderen en jongeren maken kennis met de kracht van fotografie én elkaar door samen vijf weken lang te fotograferen. Kijk hier (twee keer) naar het resultaat.

De komende drie jaar is Foam Fotografiemuseum Amsterdam te vinden in vier stadsdelen van Amsterdam met een bijzonder fotografieproject: Twee keer kijken. In Twee keer kijken worden twee generaties met elkaar in contact gebracht. Door vijf weken lang, iedere week samen te fotograferen, leren de jongeren en ouderen elkaar beter kennen terwijl ze in de workshops meer leren over straat- en portretfotografie.


Waarom? Samen fotograferen is een laagdrempelige manier om een gesprek aan te gaan. Door samen aan fotografieopdrachten te werken kom je in aanraking met het perspectief van de andere generatie en leer je op een nieuwe of andere manier naar elkaar en de omgeving kijken.

Vrijdag 11 september wordt de de tentoonstelling van 'Twee keer kijken Oost' feestelijk geopend. Iedreen is van harte welkom. Lees hier meer

Eerste foto's van het traject in Nieuw-West

Op dinsdag 3 maart vond de eerste officiële workshop plaats in stadsdeel Nieuw-West. Daar zijn leerlingen van het Comeniuslyceum en bewoners van woon- zorgcentrum De Riekerhof nu samen vijf weken op pad met een camera. De resultaten én alle verhalen worden op 21 april in een tentoonstelling gepresenteerd. Kijk op de website van Foam voor meer informatie over de tentoonstelling, de locatie en nieuwe workshopdata.

Kijk hier hoe oud en jong samen fotografeert in Amsterdam Zuid-Oost:

Dit artikel heeft betrekking op de volgende regeling(en) van het Fonds voor Cultuurparticipatie website: Ouderenparticipatie 2013-2016

Dit artikel is een portret uit de reeks verhalen die we delen binnen het programma: Cultuur maakt iedereen