woensdag 13 November 2019
dit is het online magazine van het Fonds voor Cultuurparticipatie. wil je een aanvraag doen, kijk dan op onze website

Total Touch opent Kunstbende

Total Touch Reunited

‘Touch me here, baby. Won’t you kiss me there. Let’s dance away foreeeeever!’ Jawel. Total Touch! Een stukje onversneden Nederlands jaren 90 nostalgie. 25 jaar geleden wonnen ze de allereerste editie van Kunstbende, dé wedstrijd voor jong creatief talent. Reden dus voor een uniek reünieconcert op de finale van deze jubileumeditie. Naveltruitjes, synthesizers, paardenstaarten en heerlijk oprechte dramatiek, dat wordt een avondje genieten. 

Voor de jongere generatie: dit is de band die Trijntje en Tjeerd Oosterhuis, Berget en Alvin Lewis, Caroline Dest, Hajo de Boer en Sanne Sybrandi eind jaren tachtig als tieners oprichtten in Amsterdam-Zuid. En met succes: in 1991 was Total Touch de allereerste winnaar Muziek bij Kunstbende. Eind jaren negentig scoorden ze hit na hit met hun aanstekelijke mix van soul, R&B, funk, pop en dance, zoals Touch me There, Somebody Else’s Lover en I’ll say Goodbye.

Voor het jubileum van Kunstbende komt deze band nog één keer bij elkaar in de originele bezetting. Ze gaan echt terug in de tijd, want zelfs het keyboard van Tjeerd uit 1991 staat op 26 september te schitteren op het podium. In een spetterend optreden komt onder andere het winnende liedje uit 1991 – ‘Inescapable’ voorbij.

Koop dus snel je kaarten voor dit historische moment! Nu alvast genieten? Bekijk hier hoe de groep voor het eerst in lange tijd weer samenkomt om te oefenen:

Dit artikel heeft betrekking op de volgende regeling(en) van het Fonds voor Cultuurparticipatie website: Talentontwikkeling en Manifestaties

Dit artikel is een portret uit de reeks verhalen die we delen binnen het programma: Cultuur maakt iedereen