vrijdag 22 November 2019
dit is het online magazine van het Fonds voor Cultuurparticipatie. wil je een aanvraag doen, kijk dan op onze website

The Urban Field Trip: beleef de echte hiphop-wereld van binnenuit

Attraction Block Jam Groningen

Ontdek de wereld van de echte hiphop met The Urban Field Trip tijdens hét urban festival van Nederland, The Notorious IBE in Heerlen. Een gids uit de hiphop scene neemt je mee langs dansbattles en experts en praat je bij over de ins en outs van hiphop en jongerencultuur.

Durf je het aan?

Voor al die beleidsmedewerkers, opleiders en coördinatoren die zich bezighouden met urban en jongerencultuur en die deze wereld weleens van binnenuit willen beleven. Doe de Urban Field Trip voor een unieke ervaring en nieuwe inzichten over urban arts en talentontwikkeling!

Wanneer? Zaterdag 1 augustus 2015, vanaf 13.00 uur
Waar? Heerlen, Nieuwe Nor (Pancratiusstraat 30)
Prijs: €25,- per persoon

Meer informatie en aanmelden kan via het LKCA

Het Fonds voor Cultuurparticipatie ondersteunt een deelproject van The Notorious IBE over de rol van vrouwen in de hiphopscene. @Street science van het HipHopHuis is een programmalijn over vrouwelijk leiderschap in de urban dans die verder gaat dan het festival. Denk aan battles voor bgirls en masterclasses van drie vrouwelijke danspioniers uit de jaren ’90. Met zijn drieën vormden Rockafella, Asia One en Honey Rockwell het vrouwelijke voorbeeld voor een gehele aankomende generatie bgirls.

Om je een impressie te geven van de moves van deze pioniers kijk je hier mee:

Dit artikel heeft betrekking op de volgende regeling(en) van het Fonds voor Cultuurparticipatie website: Kunstparticipatie 2013-2016

Dit artikel is een portret uit de reeks verhalen die we delen binnen het programma: Cultuur maakt iedereen