zaterdag 19 Oktober 2019
dit is het online magazine van het Fonds voor Cultuurparticipatie. wil je een aanvraag doen, kijk dan op onze website

Stoereloer - Friese Ambachten

Stoereloer

In de week van maandag 6 tot en met vrijdag 10 juli vindt de derde editie van Stoereloer 'Toveren met je handen' plaats in de oude Ambachtsschool in Huizum-West. Kinderen in de leeftijd van 6 t/m 13 jaar kunnen meedoen aan creatieve workshop geïnspireerd op het cultureel erfgoed van Friesland: de ambachten.

Het oude schoolplein wordt omgetoverd met verschillende Gilden zoals: Gilde van de zilversmid, Gilde van de meubelmaker, Gilde van de Zeilmakers en de Gilde van de Vlechters. Kinderen leren hoefnagels en dekselse knopen smeden, vlaggen bedrukken, krukjes timmeren, tegels gieten en beschilderen en sieraden vlechten. Fries Filmarchief vertoont een film met authentieke zwart wit beelden waar ambachtslieden aan het werk te zien zijn. Het Frysklab komt ook langs met de bus en demonstreert toepassingen met de lasercutter; het 'moderne ambacht'. Kortom: Stoereloer is het paradijs voor de doeners. Want de kracht van de ambachtsman ligt in het DOEN.

Op geen enkele plek in Friesland komen zoveel ambachten samen in een werkplaats speciaal ingericht voor kinderen. Het is uniek dat kinderen zich in een niet-schoolse setting een hele week kunnen onderdompelen in de wereld van de ambachten.

Al het moois dat de kinderen maken is voor alle belangstellenden te zien op vrijdag 10 juli van 12.30-14 uur.

Voor (nog) meer informatie, zie stoereloer.nl

Dit artikel heeft betrekking op de volgende regeling(en) van het Fonds voor Cultuurparticipatie website: Immaterieel Erfgoed 2013-2016

Dit artikel is een portret uit de reeks verhalen die we delen binnen het programma: Cultuur maakt iedereen