vrijdag 22 November 2019
dit is het online magazine van het Fonds voor Cultuurparticipatie. wil je een aanvraag doen, kijk dan op onze website

Rotterdam in circussfeer tijdens A Brand New Day

repetitie

De opening van Circusstad Festival A Brand New Day belooft een groots spektakel te worden! Op 6 mei aanstaande verrassen honderden Rotterdamse amateurkunstenaars en -sporters het publiek met een spannende cross-over tussen hun eigen discipline en circus.

De opening van Circusstad Festival, een project uit de regeling Kunstparticipatie, belooft een groots spektakel te worden! Op 6 mei aanstaande verrassen honderden Rotterdamse amateurkunstenaars en -sporters het publiek met een spannende cross-over tussen hun eigen discipline en circus. Deelnemers, jong en oud, krijgen de mogelijkheid kennis te maken met circus. Tangodansers op stelten, buikdanseressen op loopballen: tijdens A Brand New Day is niets te gek. In een regie van De Dutch Don’t Dance Division laten zo’n 1.000 amateurkunstenaars hun cross-over met circuskunsten zien in een estafette door de binnenstad en een voorstelling op het Schouwburgplein die is opgebouwd rond het thema en de swingende muziek van The Wiz.

Nieuwsgierig geworden? Bezoek dan de website.

Wil je meer inhoudelijk weten over cross-overs en de veranderende behoefte van amateurkunstenaars, zie dan het seminar.

 

Dit artikel heeft betrekking op de volgende regeling(en) van het Fonds voor Cultuurparticipatie website: Kunstparticipatie 2013-2016

Dit artikel is een portret uit de reeks verhalen die we delen binnen het programma: Cultuur maakt iedereen