donderdag 21 November 2019
dit is het online magazine van het Fonds voor Cultuurparticipatie. wil je een aanvraag doen, kijk dan op onze website

Over de kunst van het (naakt) picknicken

naturisten woud naakt archief woud der verwachtingen

Verrassend archiefmateriaal op blog van Jijmaakthetmee-project 'Picknick in het bos/Woud der verwachting' geeft beeld van naturisme in de jaren ‘20 en ‘50.

Op ons subsidieplatform Jij maakt het mee kunnen projecteigenaren een blog bijhouden. Monique Broekman initiator van het project Picknick in het bos/Woud der verwachting doet dat zelf ook actief. Via haar blog posts neemt ze ons mee in het maakproces van haar kunstwerk.

Picknick in het bos/Woud der verwachting wordt een groeiende multimediale installatie in de industriële ruimte van een voormalige sigarenfabriek in Den Bosch. In dit kunstwerk komen schermers, naturisten en picknickende bezoekers elkaar tegen en worden ze zelf onderdeel van het kunstwerk.

In een eerste zoektocht naar de maakbaarheid van de natuur en de rol van het naakt in kunst stuit Broekman op interessant archiefmateriaal. Broekman: ‘’In een documentaire uit de jaren ’50 zie je hoe vanuit de kerk en 'de man op straat' tegen naturisme aan werd gekeken én komen naturisten zelf aan het woord van oud tot jong, vrouw en man.’’

Lees hier meer over het project Woud der Verwachtingen en over de workshops die in het kader van de kunstinstallatie worden georganiseerd. Zoals; modeltekenen, monotypes/botanisch tekenen, eten uit het bos en sprookjesfilms in het bos.

 

Dit artikel heeft betrekking op de volgende regeling(en) van het Fonds voor Cultuurparticipatie website: Jij maakt het mee

Dit artikel is een portret uit de reeks verhalen die we delen binnen het programma: Cultuur maakt iedereen