vrijdag 22 November 2019
dit is het online magazine van het Fonds voor Cultuurparticipatie. wil je een aanvraag doen, kijk dan op onze website

NJO talent verzorgt 5 mei-concert

NJO

Breaking news: het Nationaal Jeugd Orkest begeleidt Herman van Veen, Claudia de Breij en Giovanca tijdens het 5 mei-concert op de Amstel. Daar zijn wij als Fonds en ondersteuner van het NJO trots op!

Het 5 mei-concert wordt elk jaar door een ander orkest verzorgd. Wij vinden het fantastisch dat het NJO dit jaar een bijdrage mag leveren aan het vieren en doorgeven van de vrijheid. Het NJO organiseert jaarlijks enkele grote projecten waarin jong muzikaal toptalent de hoofdrol speelt en dat wordt ondersteund door de subsidieregeling Talentontwikkeling en Manifestaties.

Speciaal voor het Bevrijdingsconcert is een orkest samengesteld bestaande uit de beste conservatoriumstudenten van Nederland. De jonge musici spelen onder leiding van de Amerikaanse gastdirigent Clark Rundell. NJO-solisten zijn violiste Tosca Opdam en hoboïst Arthur Klaassens. 

Eén van de solisten namens het NJO tijdens het 5 mei-concert is hoboïst Arthur Klaassens (1989). Hij zal het stuk Gabriel's Hobo van Ennio Morricone spelen. Maak kennis met dit toptalent.

Geniet mee 

Op 5 mei maakt een breed publiek kennis met de talenten van het Nationaal Jeugd Orkest en met lichte, klassieke muziek. Op het programma staan naast liedjes ook werken van Prokofjev, Bernstein, Elgar en Vivaldi. En natuurlijk als afsluiter We’ll meet again.

Volg het NJO op Twitter en Facebook, daar word je op de hoogte gehouden van alle activiteiten rondom 5 mei.

De NOS zendt het 5 mei-concert rechtstreeks uit op NPO 1, om 21:00 uur.

Uitgebreide programmainformatie over het concert en de artiesten vind je hier

 

 

Dit artikel heeft betrekking op de volgende regeling(en) van het Fonds voor Cultuurparticipatie website: Talentontwikkeling en Manifestaties

Dit artikel is een portret uit de reeks verhalen die we delen binnen het programma: Cultuur maakt iedereen