maandag 12 November 2018
dit is het online magazine van het Fonds voor Cultuurparticipatie. wil je een aanvraag doen, kijk dan op onze website

Inzamelingsactie instrumenten gelanceerd

kinderen van bassisschool de Spits

Vorige week werd in het Beatrix Theater in Utrecht de inzamelingsactie van muziekinstrumenten voor Kinderen Maken Muziek gelanceerd. De actie wordt georganiseerd door de Kinderen voor Kinderen-Musical ‘Waanzinnig Gedroomd‘ samen met het Instrumentendepot Leerorkest. Iedereen die een ongebruikt instrument heeft liggen kan dat vanaf nu inleveren bij één van de 30 theaters waar de musical nog speelt.

Het startschot werd gegeven door de tweelingzusjes Mylene en Rosanne, actrices in de musical. Zij doopten het Beatrix Theater om tot officieel inzamelpunt.

startschot

Er werden filmpjes vertoond van het Instrumentendepot en van Muzieklab Haarlem: één van de Kinderen Maken Muziek projecten.

Daarna ontvingen Marco de Souza van het Instrumentendepot Leerorkest en Jan Jaap Knol van het Fonds voor Cultuurparticipatie, het eerste instrument van Terence van der Loo. Terence is de hoofdrolspeler in de musical 'Moeder ik wil bij de Revue'. Ook een klas van de Utrechtse Basisschool De Spits leverde alvast instrumenten in die zij de afgelopen week verzamelden.

eerste instrument overhandigd
basisschool de spits uit utrecht

Dit artikel heeft betrekking op de volgende regeling(en) van het Fonds voor Cultuurparticipatie website: Cultuureducatie met Kwaliteit 2013-2016

Dit artikel is een portret uit de reeks verhalen die we delen binnen het programma: Cultuur maakt iedereen