donderdag 21 November 2019
dit is het online magazine van het Fonds voor Cultuurparticipatie. wil je een aanvraag doen, kijk dan op onze website

Impressie conferentie Long Live Artis

(OLD) Fashioned

Op 20, 21 en 22 mei 2015 vindt in Den Haag de Europese conferentie Long Live Arts plaats. Bijgaand filmpje geeft een impressie van de sfeer en de deelnemers aan het programma.

Cultuurparticipatie door ouderen
Long Live Arts is een Europese conferentie die grensoverschrijdende samenwerkingen rondom ouderen en cultuurparticipatie wil initiëren. Kunstbeoefening biedt ouderen expressie en zingeving en draagt zo positief bij aan hun gezondheid en sociale contacten. Om een passend cultuuraanbod voor deze groeiende doelgroep te realiseren, moeten er bruggen geslagen worden tussen de kunst- en cultuursector enerzijds, en de zorg- en welzijnssector anderzijds. Deelnemers hebben de uitgelezen kans om op de conferentie met elkaar nieuwe richtlijnen te bepalen voor toekomstig onderzoek en beleid en krijgen een exclusieve kijk achter de schermen bij innovatieve culturele producties voor én door ouderen.

Kaartverkoop

Voor Long Live Arts zijn nog toegangskaarten verkrijgbaar. Meer informatie en inschrijving.

Partners
Long Live Arts is een samenwerkingsverband van de Nederlandse partners van Lang Leve Kunst (waaronder de ministeries van OCW en VWS), The Baring Foundation uit het Verenigd Koninkrijk, het Vlaams Ministerie van Cultuur, Jeugd, Sport en Media en het Duitse kennisinstituut Kubia.

Dit artikel heeft betrekking op de volgende regeling(en) van het Fonds voor Cultuurparticipatie website: Ouderenparticipatie 2013-2016

Dit artikel is een portret uit de reeks verhalen die we delen binnen het programma: Cultuur maakt iedereen