maandag 23 September 2019
dit is het online magazine van het Fonds voor Cultuurparticipatie. wil je een aanvraag doen, kijk dan op onze website

Ik verbaas mezelf met wat ik maak

Beeld van klei: twee vriendinnen

Marca Meijer volgt sinds anderhalf jaar boetseerlessen aan de Volksuniversiteit. Nu exposeert ze in Galerie Hilversum haar eerste beeld. De galerie doet mee aan iktoon, de landelijke maand van de amateurkunst.

'Ik was nooit creatief bezig. Ik kan nog geen poppetje tekenen, bij wijze van spreken. Maar ik werk wel in de creatieve sector, als management assistent bij het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het is zo inspirerend wat daar allemaal voorbijkomt, dat ik me ging afvragen: “Wat zou ik zelf kunnen?” Via een culturele markt, bij ons in het dorp, kwam ik eerst bij een workshop poppen maken met paverpol. Daarna besloot ik me in te schrijven voor een heel gewilde cursus boetseren aan de Volksuniversiteit. Toevallig kwam er een plekje vrij. Sindsdien ga ik elke week tweeënhalf uur; echt ontspannend. Vaak schrik ik op: is het nu alweer theetijd?

'Ik had nooit gedacht dat dit uit mijn handen zou komen!'

Mijn docente exposeert jaarlijks met haar eigen leerlingen en vroeg of haar cursisten van de Volksuniversiteit ook wilden meedoen. Met één mede-cursist heb ik me opgegeven. De opening was eind mei. Het was heel warm buiten, maar toch stampvol in de galerie! Toen ik daar m'n eigen beeld zo zag, tussen alle schilderijen en sieraden, was ik stiekem best trots. Je ziet mensen kijken en dan wil je eigenlijk zeggen: “Dat is van mij.” 

placeholder

Ik heb inmiddels twee andere geslaagde beelden weggegeven, aan een vriendin en aan mijn moeder. Maar mijn eerste beeld blijft thuis op het dressoir. Het is niet te koop.'

Dit artikel heeft betrekking op de volgende regeling(en) van het Fonds voor Cultuurparticipatie website: Cultuur maakt iedereen

Dit artikel is een portret uit de reeks verhalen die we delen binnen het programma: Cultuur maakt iedereen