zondag 8 December 2019
dit is het online magazine van het Fonds voor Cultuurparticipatie. wil je een aanvraag doen, kijk dan op onze website

Fotoimpressie Long Live Arts

Aankomst Prinses Beatrix

Prinses Beatrix heeft donderdagmiddag in het Theater aan het Spui in Den Haag de feestelijke voorstelling Feel the Arts bijgewoond. Deze voorstelling was onderdeel van de conferentie Long Live Arts, de internationale conferentie over cultuurparticipatie door ouderen. Uit handen van presentatrice Hedy d'Ancona ontving Beatrix een door Granny's Finest gebreide sjaal.

 

Met meer dan 50 workshops, verzorgd door betrokkenen uit elf Europese landen, de VS, Brazilië en Australië, biedt de conferentie Long Live Arts een uitgelezen kans om in korte tijd alle aspecten van het thema ouderen en cultuurparticipatie te leren kennen.

Bijdragen komen van onder meer van Erik Scherder (schrijver van Laat je hersenen niet zitten), Pier Luigi Sacco (over het verband tussen actieve kunstbeoefening door ouderen en een reductie van de zorgkosten), keynote speakers Susan Perlstein (oprichter van het Amerikaanse National Centre of Creative Aging) en Andreas Kruse (directeur van het Duitse Instituut voor Gerontologie).

Aan de voorstelling Feel the Arts namen amateurs uit verschillende door het Fonds gesubsidieerde projecten deel, waaronder Oudkast van Delft's Peil, de Chinese Senioren Dansgroep, Verhalenvangers van Jessie van Vlodorp, Symphonic Seniors van het Residentie Orkest, de Surinaamse Vrouwenvereniging Afimo en Music Generations van Conny de Groot en Paul Mayer.

Dit artikel heeft betrekking op de volgende regeling(en) van het Fonds voor Cultuurparticipatie website: Ouderenparticipatie 2013-2016

Dit artikel is een portret uit de reeks verhalen die we delen binnen het programma: Cultuur maakt iedereen