zaterdag 19 Oktober 2019
dit is het online magazine van het Fonds voor Cultuurparticipatie. wil je een aanvraag doen, kijk dan op onze website

Fonds voor cultuurparticipatie niet te missen op Eurosonic Noorderslag

Eurosonic Noorderslag optreden 2015

Van 14 tot en met 17 januari wordt er in Groningen met Euosonic Noorderslag weer volop muziek gemaakt en bepraat. Er zijn bands om te bewonderen, discussies om aan deel te nemen en inspirerende sprekers om naar te luisteren. Een optreden op dit Groningse festival markeert niet voor niets voor veel bandjes de eerste stap naar een internationale doorbraak. Ook het Fonds, dat zich inzet voor talentontwikkeling, zal niet ontbreken tijdens dit vierdaagse muziektalententenfestijn. Wat mag je absoluut niet missen? Onze highlights op een rij. 

I Panel Best practices: talentontwikkeling in de praktijk

Talentontwikkeling is een hot item. Wat bieden de landelijke cultuurfondsen voor kansen op dit gebied? Kom luisteren naar de ervaringen van een aantal popmuzikanten. Maxime Philips en Epitome Entertainment deden een beroep op het talentontwikkelingprogramma van het Fonds. Op Noorderslag vertellen ze over het hoe, wat en waarom van hun traject.
Donderdag 15 januari, De Oosterpoort, 13.30-14.30. Lees meer

Maxime Philips Fonds voor Cultuurparticipatie picknick

Foto: Anna van Kooij, Maxime Philips speelt op de Participatiepicknick van het Fonds.

II Panel Muziekonderwijs met Kwaliteit

Hoe kunnen we leraren stimuleren om zowel leuk als goed muziekonderwijs te geven? Hoe bereiken we alle kinderen in de klas? Muziekonderwijs is van groot belang voor kinderen om hun creativiteit en muzikaliteit te ontwikkelen. Het ministerie van OCW trekt hiervoor tot 2020 in totaal 25 miljoen euro uit. Tijdens Eurosonic gaat onze directeur Jan Jaap Knol in op het programma Cultuureducatie met Kwaliteit en de impuls hiervan voor muziek.
Vrijdag 16 januari, De Oosterpoort, 13.30-14.30. Lees meer 

 

III Art Rocks in Groninger museum 

Ga je naar Eurosonic Noorderslag en wil je bijzonder nieuw talent ontdekken? Collega Lidian Fleers drukt je op het hart om bij de finale van Art Rocks in het Groninger Museum te zijn. Art Rocks krijgt subsidie van het Fonds via onze regeling kunstparticipatie.

In dit prachtige project worden muzikanten uitgedaagd om zich te laten inspireren door iconen uit museumcollecties van het Groninger Museum, Centraal Museum en Museum Boijmans Van Beuningen. Van de 165 inzendingen geven de zeven finalisten de hele avond live optredens in het museum waarmee ze strijden om de hoofdprijs van 1.000 euro. Naast de performances van de finalisten kan je genieten van optredens van Art Rocks ambassadeurs Eefje de Visser en Akwasi.
Vrijdag 16 januari, 18.00 - 20.50 uur in het Groninger Museum.

Bekijk en beluister hier de clips van de zeven finalisten van Art Rocks. 

IV Panel: Talentontwikkeling de missende schakel

Onze collega Giovanni Campbell, inhoudelijk betrokken bij de regeling Talentontwikkeling en Manifestaties, praat mee tijdens een panel van PoPnl over de missende schakel in talentontwikkeling. De vraag waar hij deze middag dieper op ingaat: Hoe wordt het ondernemerschap en de artistieke ontwikkeling van toptalenten gestimuleerd en begeleid en wat kan en moet hier verbeterd worden? Kom en praat ook mee op donderdag 15 januari, 15.00, De Oosterpoort.

V Typhoon, Polska en Mongoose, talenten van De Grote Prijs

Ook tipt Giovanni Campbell je graag de optredens van de voormalige winnaars van De Grote Prijs van Nederland. De Grote Prijs wordt ondersteund dor het Fonds omdat wij de ontwikkeling van jong creatief talent willen bevorderen. Dat levert veel moois op: op Eurosonic staan maar liefst 3 ex-finalisten van De Grote Prijs. Topartiesten die hun talent inmiddels meer dan bewezen hebben. Op vrijdag 16 januari Mongoose, op zaterdag 17 januari Typhoon en ex-finalist Polska.

 Om alvast in de juiste stemming te komen beluister je hier de playlist met nog veel meer artiesten van Eurosonic Noorderslag. 

 

Kan je er geen genoeg van krijgen? Ook de oudgedienden van Stichting PopSport zijn doorgedrongen tot het Eurosonic Noorderslag-programma. De band Tricklebolt en muzikant Wessel Klooster zijn in Gronoingen te bewonderen. 

PopSport Eurosonic

Dit artikel heeft betrekking op de volgende regeling(en) van het Fonds voor Cultuurparticipatie website: Talentontwikkeling en Manifestaties

Dit artikel is een portret uit de reeks verhalen die we delen binnen het programma: Cultuur maakt iedereen