maandag 18 November 2019
dit is het online magazine van het Fonds voor Cultuurparticipatie. wil je een aanvraag doen, kijk dan op onze website

Fonds in het wild: Nancy bezoekt voorstelling van DOX

DOX laat zichzelf zien in 100% Selfmade

De medewerkers van het Fonds zijn niet altijd te vinden op het kantoor in Utrecht. Soms tref je er ook één in het wild. Bij een voorstelling, tentoonstelling of presentatie van één van de projecten die het Fonds ondersteunt bijvoorbeeld. In deze rubriek delen de collega’s hun belevenissen. Vandaag: Nancy Scheeve, communicatiemedewerker bij het Fonds.

Waar ben je geweest?
Naar Theater Kikker in Utrecht. Hier speelde en danste het gezelschap DOX hun voorstelling 100% Selfmade. Ik ging samen met mijn zoon van 13 en was ook erg benieuwd wat hij hiervan vond.

Wat heb je gezien of gedaan?
Ze lieten zien hoe je met elkaar een voorstelling maakt. En het ging ook over jezelf durven laten zien. We zagen hun grote liefde voor dans. Wat een dynamiek en energie brachten deze jongens naar ons toe. We zaten er gelijk helemaal in en ze hielden ons de hele voorstelling in hun greep.

Wat maakte dit project voor jou tot een echt cultuurparticipatie project?
DOX is een dynamisch Utrechts gezelschap van zelfstandige en veelzijdige kunstenaars, die hun kennis overdragen aan een nieuwe generatie. Dat maakt het een echt participatieproject! Zowel ervaren als jonge podiumkunstenaars en hun publiek ontmoeten elkaar. Het is een plek waar gewerkt en getoond wordt, waar het bruist van nieuwe ideeën en waar nieuwe samenwerkingsverbanden ontstaan. Hier kunnen talenten zich ontwikkelen. Prachtig om te zien.

Wat is je bijgebleven?
De diversiteit aan jongens, hoe ze elkaar bespeelden, het publiek meezogen in hun moves, hun emoties en hun enthousiasme. En mijn dertienjarige zoon die aan het eind vroeg:"kunnen we morgen weer?" En dan te bedenken dat dit zijn eerste kennismaking was met dans. Wij vonden het: 100% virtuoos. En de rest van het publiek aan het applaus te horen ook.

Kunnen wij nog gaan kijken of meedoen?
Op 16 februari 2016 spelen ze het nog 1 keer in de Krakeling. Maar ze zijn nog lang niet klaar met hun werk. DOX blijft verrassen. Als je alleen al kijkt naar hun Hall of Fame zie je dat er veel talenten zijn uitgevlogen en hun plek ergens gevonden hebben.

Dit artikel heeft betrekking op de volgende regeling(en) van het Fonds voor Cultuurparticipatie website: Talentontwikkeling en Manifestaties

Dit artikel is een portret uit de reeks verhalen die we delen binnen het programma: Cultuur maakt iedereen