vrijdag 15 November 2019
dit is het online magazine van het Fonds voor Cultuurparticipatie. wil je een aanvraag doen, kijk dan op onze website

Fonds in het Wild: Eva oog in oog met de Vakman!

Projectfoto Wat de Vakman?!

De medewerkers van het Fonds zijn niet altijd te vinden op het kantoor in Utrecht. Soms tref je er ook één in het wild. Bij een voorstelling of presentatie van één van de projecten die het Fonds ondersteunt bijvoorbeeld. In deze rubriek delen de collega’s hun belevenissen. Zoals deze keer: Adviseur Eva.

Waar ben je geweest?
Naar de première van de pas uitgebrachte video’s voor het VMBO ‘Wat de Vakman?!’ in het EYE Museum in Amsterdam!

Uit welke subsidieregeling van het Fonds komt dit project?
‘Wat de Vakman?!’ is een project dat gesubsidieerd is uit de subsidieregeling Cultuureducatie in het VMBO. Het is een project in samenwerking met Museum Boijmans Van Beuningen, het EYE Filmmuseum, het Stedelijk Museum en Museum De Pont.

Wat heb je gezien of gedaan?
De video’s van ‘Wat de Vakman?!’ werden voor het eerst vertoond aan het publiek! Voor de serie is er samengewerkt met drie VMBO-scholen, de vier bovengenoemde musea en vier kunstenaars: Ted Noten, Marc Mulders, Mariska de Groot en Koen Taselaar. Twee leerlingen Samuel en Tygo gaan samen met presentatrice Lisa Wade het land in om te laten zien hoe (en hoezo?) kunst eigenlijk gemaakt wordt. De video’s duren ongeveer 10 minuten en deze kun je direct in de les gebruiken.

Wat maakte dit project voor jou tot een echt cultuur participatie project?
De video’s zijn super activerend en de kunstenaars eindigen elke aflevering met een gave opdracht, die zo in de les kan worden uitgevoerd.

Wat was je favoriete moment?
Ted Noten, een van de vier kunstenaars, was ook aanwezig bij de première. Hij had twee heel bijpassende cadeautjes meegenomen voor Samuel en Tygo. Ik ga niks verklappen, kijk daarvoor eerst maar eens naar aflevering 4.

Kunnen wij nog gaan kijken of meedoen?
De video’s zijn te vinden via de website van Arttube.

Veel kijkplezier!

Sprekers in actie

Dit artikel heeft betrekking op de volgende regeling(en) van het Fonds voor Cultuurparticipatie website: Cultuureducatie vmbo en praktijkonderwijs

Dit artikel is een portret uit de reeks verhalen die we delen binnen het programma: Cultuur maakt iedereen