donderdag 21 November 2019
dit is het online magazine van het Fonds voor Cultuurparticipatie. wil je een aanvraag doen, kijk dan op onze website

Fonds in het Wild: Eva en Anne op expeditie

Expeditie Panambi

De medewerkers van het Fonds zijn niet altijd te vinden op het kantoor in Utrecht. Soms tref je er ook één in het wild. Bij een voorstelling of presentatie van één van de projecten die het Fonds ondersteunt bijvoorbeeld. In deze rubriek delen de collega’s hun belevenissen. Met deze keer: Eva ten Dam, op theatrale ontdekkingstocht.

Waar ben je geweest?
Op vrijdagavond ben ik samen met Anne Arninkhof naar de openingsvoorstelling van Expeditie Panambí geweest in Theater De Nieuwe Regentes in Den Haag.

Uit welke subsidieregeling van het Fonds komt dit project?
Expeditie Panambí heeft subsidie gekregen van het Fonds vanuit de regeling Jij maakt het mee!

Wat heb je gezien of gedaan?
Toen de deur openzwaaide waanden wij in ons in Latijns-Amerikaanse sferen. Door het grondpersoneel van de vliegtuigmaatschappij werden wij gecontroleerd en doorgevoerd naar onze expeditie gids. Door het gehele theater (een omgebouwd badhuis uit 1919) trokken wij door Panambí heen. We maakten kennis met uitstervende diersoorten, kleurrijke jungle en drassige moerassen waar we ontzettend moesten oppassen. Na alle – bijzonder muzikale – hoeken en gaten verkend te hebben namen wij afscheid van onze gids. De gids zagen wij na de pauze terug, toen zij samen met het complete orkest het gelijknamige stuk Panambí vertolkte. Samen lieten zij horen en zien hoe het dagelijks leven in Panambí is. Soms lieflijk, maar vaak ook wild en gevaarlijk.

Wat maakte dit project voor jou tot een echt cultuur participatie project?
Het deelnemen aan de expeditie met een gekwalificeerde gids, en haar trouwe metgezel Fluffy de anaconda, maakte dat het een cultuurparticipatie project an sich was.

Wat is je bijgebleven?
Het is mij het meest bijgebleven dat je nooit op expeditie in de achterhoede moet plaatsnemen. In het moeras ben ik belaagd door enorme saxofoon spelende monstervliegen. Ja, ik schrok me echt rot en ja, ik heb gegild.

Kunnen wij nog gaan kijken of meedoen?
Helaas is de voorstellingreeks afgelopen. Panambí is wel nog te vinden op Facebook!

Dit artikel heeft betrekking op de volgende regeling(en) van het Fonds voor Cultuurparticipatie website: Jij maakt het mee

Dit artikel is een portret uit de reeks verhalen die we delen binnen het programma: Cultuur maakt iedereen