zondag 8 December 2019
dit is het online magazine van het Fonds voor Cultuurparticipatie. wil je een aanvraag doen, kijk dan op onze website

Fonds in het Wild: Elgar bij de TEDx Talentstage

Sandyland op de TEDxUtrecht Talentstage

De medewerkers van het Fonds zijn niet altijd te vinden op het kantoor in Utrecht. Soms tref je er ook één in het wild. Bij een voorstelling of presentatie van één van de projecten die het Fonds ondersteunt bijvoorbeeld. In deze rubriek delen de collega’s hun belevenissen:

Waar ben je geweest?
Ik was bij de TEDxUtrecht Talentstage in Tivoli Vredenburg, op 26 november.

Uit welke subsidieregeling van het Fonds komt dit project?
Unieke aan deze avond was dat wij als Fonds verantwoordelijk waren voor het programmeren van de muzikale tussenacts. Al deze acts kwamen uit onze Talentontwikkelingsprogramma’s. Eén van de acts, Bird in a Glass House is zelfs gevraagd om op te komen treden tijdens TEDxUtrecht op 27 januari!

Wat heb je gezien of gedaan?
Vanzelfsprekend heb ik enorm genoten van alle inspirerende TED talks en de mooie optredens van onze talenten. Daarnaast heb ik echter vooral rondgelopen met een felgroene pruik op om ons subsidieplatform Jij maakt het mee te promoten. Hierdoor heb ik veel met de bezoekers kunnen praten, wat een heel leuk beeld opleverde van de avond en haar publiek.

Wat maakte dit project voor jou tot een echt cultuur participatie project?
Alle sprekers waren jonge, creatieve en betrokken mensen. Het was heel mooi om te zien hoe deze jonge inspirators naar de wereld om hen heen kijken en zoeken naar wat er beter, mooier of leuker kan. De talks waren zeer divers, maar kwamen allemaal voort uit ambitie, drive en creativiteit. Ook al paste de avond niet in het typische participatiehoekje sluiten de doelgroep, de opzet en de sfeer zeker aan bij het Fonds. De enorm positieve respons vanuit het publiek bevestigde dit nog extra.

Wat is je bijgebleven? 
Misschien niet de beste talk, maar zeker de meest opvallende, was de laatste. In dit gedachte-experiment probeerde Aiman Hassani het publiek te overtuigen van het feit dat het leven een blauwe vinvis is. Op humoristische wijze nam Aiman iedereen mee door zijn gedachtegang die dankzij zijn absurde logica een zeer innemend einde van de avond vormde. Geen wonder ook dat TEDx hem gevraagd heeft om bij de offciële TEDxUtrecht als entertainment op te komen treden!

Kunnen wij nog gaan kijken of meedoen?
Deze Talentstage was eenmalig, maar TEDxUtrecht gaat zeker door! In aanloop naar de grote TEDxUtrecht op 27 januari zijn er nog twee Red Dot Programs in het Let Go Depot in Hoog Catharijne. Hier spreken op 10 en 13 december diverse sprekers over enorm uiteenlopende onderwerpen. Een makkelijke en gratis manier om een gezonde dosis TED inspiratie binnen te krijgen!

Dit artikel heeft betrekking op de volgende regeling(en) van het Fonds voor Cultuurparticipatie website: Talentontwikkeling en Manifestaties

Dit artikel is een portret uit de reeks verhalen die we delen binnen het programma: Cultuur maakt iedereen